Κόσμος

08 Ιανουαρίου 2020 08:43 Τελευταία ενημέρωση : 08 Ιανουαρίου 2020 22:23

Συντριβή Boeing 737 στο Ιράν: Η πτώση, τα φλεγόμενα κομμάτια και οι δεκάδες νεκροί

Διάβασέ μου το...

Τραγωδία με δεκάδες επιβαίνοντες στο αεροσκάφος. Εικόνες σοκ από το αεροσκάφος που έπεσε.  Οι εθνικότητες των θυμάτων.

Συντριβή Boeing 737 στο Ιράν: Η πτώση, τα φλεγόμενα κομμάτια και οι δεκάδες νεκροί
-

Νεκροί είναι, όπως όλα δείχνουν, και οι 180 επιβαίνοντες του αεροσκάφους που συνετρίβη νωρίς το πρωί στην Τεχεράνη.

Το Boeing 737 των Ουκρανικών Αερογραμμών, το οποίο εκτελούσε την πτήση PS752 έπεσε λίγα λεπτά αφού απογειώθηκε από την Τεχεράνη για το Κίεβο.

Σύμφωνα με Ιρανούς αξιωματούχους, το αεροσκάφος είχε τεχνικό πρόβλημα, ενώ ο εναέριος χώρος ήταν «καθαρός», λόγω της εκτόξευσης πυραύλων σε αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ.

Ιράν - συντριβή αεροσκάφους

Το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ αμέσως μόλις απογειώθηκε στις 6 το πρωί (τοπική ώρα) και λίγα λεπτά αργότερα μια «μπάλα φωτιάς» έκανε την εμφάνισή της στον ουρανό. Ήταν το αεροπλάνο που τυλίχθηκε στις φλόγες προτού πέσει, ενώ το βίντεο που κατέγραψε ερασιτέχνης από τη στιγμή, κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Ο επικεφαλής των Υπηρεσιών Εκτάκτου Ανάγκης του Ιράν, επιβεβαίωσε ότι και οι 176 επιβαίνοντες (167 επιβάτες και 9 άτομα πλήρωμα) είναι νεκροί. 

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας ο επιβαίνοντες στο αεροσκάφος ήταν 82 Ιρανοί, 11 Ουκρανοί, 63 Καναδοί, 10 Σουηδοί, 4 Αφγανοί, 4 Γερμανοί και 3 Βρετανοί.

Ιράν - συντριβή αεροσκάφους

AP - Ιράν - συντριβή αεροσκάφους - θύματα

AP - Ιράν - συντριβή αεροσκάφους - θύματα

Διασώστες δεν μπόρεσαν εύκολα να προσεγγίσουν το σημείο της συντριβής, καθώς υπήρχε φωτιά. Επί τόπου έφτασαν 22 ασθενοφόρα, τέσσερα μεγάλα ασθενοφόρα και ένα ελικόπτερο.

AP - Ιράν - συντριβή αεροσκάφους - θύματα

AP - Ιράν - συντριβή αεροσκάφους - θύματα

Ιράν - συντριβή αεροσκάφους

Τα ραντάρ έδειξαν ότι το αεροπλάνο έπεσε δύο λεπτά μετά την απογείωσή του, ενώ τα ιρανικά Μέσα μεταδίδουν ότι η συντριβή οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα, ενώ δεν είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου πριν από την πτώση. Σε κάθε περίπτωση, απαντήσεις θα δοθούν από το μαύρο κουτί που εντοπίστηκε στο σημείο.

Ιράν - συντριβή αεροσκάφους

Σύμφωνα με τα ιρανικά Μέσα, η πλειονότητα των επιβαινόντων ήταν Ιρανοί.

Κατά τον εξειδικευμένο ιστότοπο FlightRadar24, το αεροσκάφος είχε τεθεί σε υπηρεσία πριν από μόλις τρία χρόνια και ήταν 737-NG.

Ο εκπρόσωπος Μπόινγκ Γκόρντον Τζόντροου περιορίστηκε να πει ότι η εταιρεία είναι ενήμερη για τις πληροφορίες που μεταδίδονται από μέσα ενημέρωσης για τη συντριβή αεροσκάφους της αμερικανικής εταιρείας και ότι προς το παρόν συγκεντρώνει πληροφορίες.

«Όλοι οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος» του Μπόινγκ «είναι νεκροί», επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επικαλούμενος τις «πρώτες πληροφορίες». Ανακοίνωσε ακόμη ότι διακόπτει το ταξίδι του στο Ομάν και επιστρέφει εσπευσμένα στο Κίεβο.

«Η πρεσβεία μας βρίσκεται στη διαδικασία να διευκρινίσει τις συνθήκες αυτής της τραγωδίας και τον κατάλογο των ονομάτων των νεκρών», πρόσθεσε ο Ζελένσκι μέσω Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ