Κοινωνία

08 Ιανουαρίου 2020 12:11

Διακοπή στην δίκη για τη δολοφονία Μπακαρί

Διάβασέ μου το...

Στην Πάτρα οι γονείς του νεαρού που δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο. «Ξύπνησαν οι μνήμες» από το άγριο φονικό.

Διακοπή στην δίκη για τη δολοφονία Μπακαρί
-

Για την προσεχή Δευτέρα 13 Ιανουαρίου ορίστηκε η έναρξη της δίκης για τη δολοφονία του Αμερικανού Χέντερσον Μπακαρί, τον Ιούλιο του 2017, στο Λαγανά Ζακύνθου.

Οι γονείς του νεαρού τουρίστα έφτασαν από νωρίς το πρωί στο Εφετείο Πατρών, λόγω όμως απουσίας πολλών μαρτύρων, η δίκη δεν ξεκίνησε και πήρε αναβολή.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ - ΜΠΑΚΑΡΙ ΧΕΝΤΕΡΣΟΝ

Πρόκειται για την σε δεύτερο βαθμό εκδίκαση της υπόθεσης, μετά από την έφεση που άσκησαν οι δικηγόροι της οικογένειας κατά της πρωτόδικης απόφασης, η οποία και έγινε δεκτή από τον Εισαγγελέα Εφετών.

Η έφεση ασκήθηκε κατά της πρωτόδικης απόφασης για ανθρωποκτονία από πρόθεση εναντίον των έξι εκ των εννέα κατηγορουμένων και εναντίον του μοναδικού Έλληνα για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών, επέβαλλε στους κατηγορούμενους ποινές από 5 έως 15 χρόνια, βάσει της 30σέλιδης έκθεσης της έφεσης.

Η οικογένεια ζητεί να κριθούν ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση οι κατηγορούμενοι. Εσφαλμένη θεωρεί  και η Εισαγγελία και την απόφαση για τον Έλληνα μπάρμαν ο οποίος μετά τη δίκη αποφυλακίστηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ