Πολιτική

08 Ιανουαρίου 2020 20:01 Τελευταία ενημέρωση : 08 Ιανουαρίου 2020 22:30

Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1: όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι υπερήφανοι για τον Μητσοτάκη (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Tι λέει ο Υπ. Επενδύσεων από τις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, για τις επαφές Μητσοτάκη – Τραμπ, τα F-35 και τις επενδύσεις.

Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1: όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι υπερήφανοι για τον Μητσοτάκη (βίντεο)
-

«Είναι εξαιρετικά μικρόψυχη η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και δείχνει ότι δεν έχουν χωνέψει ακόμη ότι έχασαν τις εκλογές στις 7 Ιουλίου. Καλό είναι να συνειδητοποιήσουν ότι τα επόμενα 4 χρόνια θα είναι στην αντιπολίτευση. Θα γίνουν έτσι πιο εποικοδομητικοί και πιο χρήσιμοι στην Ελλάδα και την εθνική προσπάθεια», είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, κληθείς να σχολιάσει την κριτική για την συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

«Επί της ουσίας, η συνάντηση πήγε πάρα πολύ καλά», είπε ο κ. Γεωργιάδης, λέγοντας ότι «ήταν αναπόφευκτο οι δημοσιογράφοι στις ΗΠΑ να απευθύνουν τα ερωτήματα που έκαναν στον Ντόναλντ Τραμπ καθώς ήταν η πρώτη εμφάνιση του Αμερικανού Προέδρου μετά το χτύπημα εναντίον του Ιράν» και προσθέτοντας «τί ακριβώς περίμενε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ο Πρωθυπουργός; Να σηκωθεί να φύγει ή να παρέμβει και να μιλήσει για το Ιράν, περιπλέκοντας περισσότερο τα πράγματα για την Ελλάδα;».

«Ο Πρωθυπουργός έθεσε με ένταση και στιβαρότητα τα ελληνικά θέματα. Ουδέποτε στο παρελθόν και σε καμία επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον δεν έχει υπάρξει δημόσια θέση Αμερικανού Προέδρου κατά της Τουρκίας και της προκλητικότητάς της. Ο λόγος είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν συμφέροντα και στην Ελλάδα και στην Τουρκία», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως επεσήμανε ο Υπ. Επενδύσεων και Ανάπτυξης, ο οποίος συνοδεύει τον Πρωθυπουργό στις ΗΠΑ, στο ραντεβού Μητσοτάκη – Τραμπ «η συζήτηση έγινε σε πολύ θερμό κλίμα και βγήκαν πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τα ελληνικά συμφέροντα, τα οποία θα φανούν τις επόμενες εβδομάδες. Όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι υπερήφανοι, διότι ο Πρωθυπουργός εξέφρασε με αποφασιστικότητα τις κόκκινες γραμμές της Ελλάδας χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο παρερμηνείας για το ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να μείνει απαθής εάν αμφισβητηθεί η εθνική της κυριαρχία».

«Αν κάτι βγήκε από αυτήν την συνάντηση ήταν η υποστήριξη του Προέδρου Τραμπ να ενταχθεί η χώρα μας στην παραγωγή των F-35», είπε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ αναφερόμενος στις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, είπε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ «έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Έδωσε εντολή στον ομόλογό μου, κ. Γουίλμπουρ Ρος και κατά τη συνάντησή μας συμφωνήθηκε να υπάρξει μηχανισμός παρακολούθησης της πορείας κάθε αμερικανικής επένδυσης στη χώρα μας, ιδιαίτερα στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων και των στρατηγικών επενδύσεων» τονίζοντας ότι το κλίμα ήταν τόσο καλό, ώστε συνέβησαν και πολλά ευτράπελα, στα οποία όμως δεν ήθελε να αναφερθεί.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ