Κοινωνία

10 Ιανουαρίου 2020 08:42 Τελευταία ενημέρωση : 10 Ιανουαρίου 2020 21:48

Μεταναστευτικό: Κινητοποιήσεις σε Σάμο και Λέσβο (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Κραυγή αγωνίας από την τοπική αυτοδιοίκηση στα δύο νησιά, για τον υπερπληθυσμό των αιτούντων άσυλο.

Μεταναστευτικό: Κινητοποιήσεις σε Σάμο και Λέσβο (βίντεο)
-

Τρεις φορές ο πληθυσμός της Λέσβου δήλωσε πως είναι ο προσφυγικός – μεταναστευστικός στο νησί ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Όπως είπε ο ίδιος, αν και οι αιτούντες άσυλο που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί υπολογίζονταν στους 22.000, η τοπική αυτοδιοίκηση ενημερώθηκε πως αυτήν τη στιγμή οι άνθρωποι αυτοί είναι 27.000.

Επισημαίνοντας τους κινδύνους που μπορεί να ενέχονται από έναν τέτοιον υπερπληθυσμό, ο περιφερειάρχης σημείωσε πως από σήμερα ξεκινούν δυναμικές κινητοποιήσεις.

Μιλώντας, επίσης, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, τόνισε ότι το θέμα του προσφυγικού- μεταναστευτικού έχει ξεχαστεί και κάθε φορά «επανέρχεται με χειρότερους όρους».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι, «είναι θετικό ότι υπάρχει σχέδιο, όμως δεν είμαστε σύμφωνοι με το σχέδιο».

Η βασική διαφωνία της κοινωνίας της Σάμου, που εκφράζεται μέσω του δημάρχου, είναι η χωρητικότητα του προαναχωρησιακού κέντρου, η οποία έχει ανακοινωθεί πως θα είναι 7.000. «Γιατί να μη το δούμε με 20.000;», διερωτήθηκε ο Γ.Στάντζος, υπογραμμίζοντας πως αυτήν τη στιγμή στο νησί υπάρχουν 9.000 αιτούντες άσυλο.

Ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου, σημείωσε πως και στη Σάμο θα υπάρξουν σήμερα κινητοποιήσεις.