Αθλητικά

10 Ιανουαρίου 2020 16:41

Πιτίνο: Το Final 4, το χαμηλό μπάτζετ και ο… Μεσίνα

Διάβασέ μου το...

Ο προπονητής των "πρασίνων" σε συνέντευξή του στην Gazzetta dello Sport, μίλησε για την Euroleague, το ΝΒΑ και την φιλοσοφία του.

Πιτίνο: Το Final 4, το χαμηλό μπάτζετ και ο… Μεσίνα
-

Στόχο την συμμετοχή στο Final-4 της Eurοleague στην Κολονία, έθεσε ο Ρικ Πιτίνο σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport, όπου πάντως παραδέχθηκε πως «δεν είναι εύκολο και επειδή έχουμε πολύ χαμηλό προϋπολογισμό και αγωνιζόμαστε εναντίον ομάδων, συμπεριλαμβανομένου της Αρμάνι, η οποία μπορεί να επενδύσει διπλάσια ή τριπλάσια από εμάς».

Με τίτλο «Ο Πιτίνο, ο γκουρού από τις ΗΠΑ, υμνεί τον Ετορε Μεσίνα», ο Ρικ Πιτίνο μίλησε για την Euroleague, το ΝΒΑ, παίκτες, προπονητές, την φιλοσοφία του.

«Φέρνω μία διαφορετική φιλοσοφία, ένα διαφορετικό τρόπο να κάνεις τα πράγματα. Ο προκάτοχός μου δεν είχε χρόνο να δείξει ότι η φιλοσοφία του ταιριάζει στην ομάδα. Τώρα θα προσπαθήσω εγώ. Το στυλ μου είναι ιδανικό για την Ευρώπη. Η Euroleague είναι σαν το NCAA, σε αντίθεση με το NBA που έχει εντελώς διαφορετικό στυλ. Το μόνο πράγμα που δεν μπορούσα να εισάγω είναι το αμυντικό μου σύστημα που χρειάζεται χρόνο για να αφομοιωθεί. Δεν ήμουν εδώ για την προετοιμασία, δεν ήθελα να φορτώσω τους παίκτες πάρα πολύ από πνευματική άποψη», είπε ο 67χρονος Αμερικανός προπονητής του Παναθηναϊκού, μετά την ήττα από την Αρμάνι.

«Δεν είναι προφανές ότι ένας παίκτης NBA μπορεί να είναι επίσης σπουδαίος στην Euroleague. Είναι ευκολότερο να μετακινηθείτε από την Ευρώπη στις ΗΠΑ. Είναι δύο εντελώς διαφορετικοί τρόποι παιχνιδιού και κατανόησης του παιχνιδιού», πρόσθεσε, ενώ για τον Ετορε Μεσίνα σημείωσε:

«Μου αρέσει, γνωριζόμαστε χρόνια και έχουμε περάσει πολύ χρόνο μαζί. Νομίζω ότι είναι ένα από τα καλύτερα μυαλά του αθλήματος, όχι μόνο στην Ευρώπη. Είναι ένας σπουδαίος προπονητής, ένας μεγάλος άνθρωπος και χαίρομαι που επέστρεψε στην Euroleague. Δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί δεν πήγε στο ΝΒΑ. Μιλάει τέλεια αγγλικά και πολλοί άλλοι μη-Αμερικανοί έλαβαν μια ευκαιρία. Αν ήμουν παράγοντας μιας ομάδας του ΝΒΑ και χρειαζόμουν έναν προπονητή, ο Μεσίνα θα ήταν ένα από τα τρία πρώτα ονόματα που θα ήθελα να σκεφτώ».




ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ