Αθλητικά

12 Ιανουαρίου 2020 09:02

ΑΕΛ-Άρης: Ρατσιστική επίθεση στον Αμπού Μπα

Διάβασέ μου το...

Διακόπηκε ο αγώνας όταν ακούστηκαν ρατσιστικά συνθήματα από μερίδα φίλων της Λάρισας προς τον Γάλλο μέσο του Άρη.

ΑΕΛ-Άρης: Ρατσιστική επίθεση στον Αμπού Μπα
-

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε ο Αμπού Μπα, κατά τη διάρκεια του αγώνα στο AEL FC Arena ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Άρη (0-0), στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League. 

Περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, ακούστηκαν ρατσιστικά συνθήματα από μερίδα φίλων της Λάρισας προς τον Γάλλο μέσο του Άρη, με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας από τον διαιτητή Δημήτρη Καραντώνη. Ωστόσο, με το που εκτονώθηκε η ένταση, το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά παρά την επιθυμία του Μπα να αποχωρήσει από το γήπεδο. 

Στο πλευρό του Μπα τάχθηκαν με τις δηλώσεις τους αμέσως μετά τη λήξη του ματς οι Νικολά Ντιγκινί και Λίντσεϊ Ρόουζ. Για «μαύρη κηλίδα στην ιστορία της πόλης» και «μέρα ντροπής» έκανε λόγο ο Γάλλος φορ του Άρη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που έγινε δεν αντιπροσωπεύει όλους, αλλά είναι ντροπή. Είμαι χρόνια στην Ελλάδα και πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει η ομοσπονδία γι' αυτό. Ξεκίνησαν ρατσιστικά συνθήματα για έναν συμπαίκτη μας. Ο Μπα ήθελε να φύγει και εμείς τον ενθαρρύναμε. Ο διαιτητής είπε απλά "παίξτε". Είναι μια μαύρη κηλίδα για την πόλη. Είναι μια μέρα ντροπής». 

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Γάλλου κεντρικού αμυντικού των "κιτρίνων": «Ήταν μεγάλη ντροπή για το ποδόσφαιρο και για τη Λάρισα αυτό που συνέβη. Σε αυτή την κατάσταση ήμασταν μόνοι μας, ο διαιτητής δε μας βοήθησε καθόλου ενώ έπρεπε να το κάνει και δεν είχαμε διάθεση να τελειώσουμε το παιχνίδι. Είπα στο διαιτητή να κάνει κάτι και μου απάντησε “γιατί να το κάνω πάντα εγώ;”. Είμαι έξαλλος, είναι απίστευτο αυτό που έγινε. Λυπάμαι πολύ. Το ακούσαμε πως έχει γίνει στη Λάρισα ξανά. Άρα ίσως είναι κάτι που περιορίζεται εδώ και αφορά μια μικρή μερίδα ατόμων». 

Η ΠΑΕ Άρης εξέδωσε ανακοίνωση και επισήμανε πως στέκεται στο πλευρό του Αμπού Μπα για τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε στο ματς με την ΑΕΛ και κάνει λόγο για ντροπή και αποτροπιασμό. Μάλιστα, ζητούν από τον ποδοσφαιριστή τους να αγνοήσει τους ρατσιστές, διότι αξίζουν μόνο την περιφρόνησή του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

"Θύμα χυδαίας ρατσιστικής επίθεσης έπεσε κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Α Ε.Λ. ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, Αμπου Μπα, από κάποιους ανεγκέφαλους. Νιώθουμε ντροπή και αποτροπιασμό για αυτές τις συμπεριφορές που προσβάλουν το ποδόσφαιρο και την ανθρώπινη ύπαρξη. Ελπιζουμε οι υγιείς φίλαθλοι να τους βρουν και να τους απομονώσουν. Δεν έχουν θέση σε κανένα γήπεδο. Αμπου Μπα, αγνόησέ τους... Αξίζουν μόνο την περιφρόνησή σου. Όλοι εμείς είμαστε στο πλευρό σου...".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ