Πολιτική

17 Ιανουαρίου 2020 06:44

Μιχαηλίδου: Επιταχύνονται οι διαδικασίες για αναδοχή και υιοθεσία

Text to Speech

Μέχρι πότε θα έχουν καταχωρηθεί σε ηλεκτρονικό μητρώο και τα τελευταία παιδιά που υπάρχουν στα κέντρα κοινωνικής προστασίας.

Μιχαηλίδου: Επιταχύνονται οι διαδικασίες για αναδοχή και υιοθεσία

Τη διαβεβαίωση της έδωσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, από το βήμα της Βουλής, πως μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έχουν καταχωρηθεί σε ηλεκτρονικό μητρώο και τα τελευταία παιδιά που υπάρχουν στα κέντρα κοινωνικής προστασίας καθώς και πως οι διαδικασίες αναδοχής και υιοθεσίας τους θα προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς.

Αφορμή στάθηκε η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μπαλάφας, όπου τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών αναθεσίας και υιοθεσίας παιδιών.

«Η παιδική προστασία και ειδικότερα η υπόθεση της αναδοχής και της υιοθεσίας είναι για την κυβέρνηση μεγάλη προτεραιότητα. Πολιτική μας είναι η αποϊδρυματοποίηση των παιδιών, και κλειδί για γρήγορη λύση του προβλήματος είναι το ηλεκτρονικό μητρώο που έχουμε δημιουργήσει και λειτουργεί, το οποίο θα κάνει τη σύζευξη υποψηφίων θετών ή ανάδοχων γονέων και παιδιών», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Μιχαηλίδου.

Όπως είπε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, έχουν ήδη καταχωρηθεί στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα όλες οι αιτήσεις υποψηφίων για υιοθεσία και αναδοχή και όλοι οι φορείς παιδικής προστασίας -που ξεπερνούν σε ό,τι αφορά το δημόσιο τους 10 και τους 47 οι οποίοι είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου- και διαβεβαίωσε ότι μέχρι τέλη Ιανουαρίου θα έχουν καταχωρηθεί και όλα τα παιδιά με δικούς τους φακέλους μέσα στο ηλεκτρονικό μητρώο.

Ακόμα, η υφυπουργός ανέφερε ότι το υπουργείο Εργασίας έχει κινηθεί γρήγορα αναφορικά με τον διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί από το 2018 για την πρόσληψη 317 ατόμων, τα οποία θα καλύψουν κενές θέσεις στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας που υπάρχουν.

Ανέφερε, μάλιστα, χαρακτηριστικά πως 74 άτομα θα πάνε στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής και 8 στο Κέντρο Πρόνοιας Άγιος Ανδρέας.