Κοινωνία

17 Ιανουαρίου 2020 13:23

Ζαΐρη για Κουκάκι: λανθασμένες οι καταγγελίες εκ μέρους των αστυνομικών

Διάβασέ μου το...

Σχολιάζοντας το βίντεο με τους τσιμεντόλιθους, η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας είπε πως μία αίσθηση από μία βιντεοσκοπημένη κατάσταση δεν είναι αρκετή...

Ζαΐρη για Κουκάκι: λανθασμένες οι καταγγελίες εκ μέρους των αστυνομικών

Λανθασμένες χαρακτήρισε τις κινήσεις καταγγελιών που έγιναν εκ μέρους των αστυνομικών, για την επιχείρηση στο Κουκάκι, η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, Άννα Ζαΐρη.

Όπως είπε η κ. Ζαΐρη «για φανταστείτε κάθε διάδικος που αισθάνεται ότι δεν έχει ικανοποιηθεί η άποψη του, έρχεται και κάνει μηνύσεις και υποβάλλει αναφορές σε βάρος του δικαστικού λειτουργού. Μη σας φορτίζει το γεγονός ότι αυτή είναι μια ειδική περίπτωση γιατί πραγματικά αυτοί οι άνθρωποι είναι εξαιρετικά εκτεθειμένοι σε κινδύνους, είναι μία κοινωνική ομάδα η οποία χρειάζεται ιδιαίτερη προστασία γιατί μας προστατεύει. Το αν ήταν κακούργημα ή πλημμέλημα αυτό είναι κάτι που κρίνεται όσο το υλικό συμπληρώνεται».

Σχολιάζοντας το βίντεο με τους τσιμεντόλιθους που έδειξαν τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, η κ. Ζαΐρη είπε πως αυτό δεν είναι η δικογραφία «περιλαμβάνεται ή θα περιληφθεί, η τέλεση του εγκλήματος κρίνεται από το σύνολο της δικογραφίας, από το σύνολο των στοιχείων, το βίντεο είναι ένα στοιχείο, ήταν βιαιότατο, ήταν εξωφρενικό, δεν είναι καθημερινές σκηνές αυτές για την ελληνική πραγματικότητα, μία αίσθηση από μία βιντεοσκοπημένη κατάσταση δεν είναι αρκετή, δεν μπορώ να είμαι απόλυτη, αν δεν έχω όλα τα στοιχεία».

Τέλος, η κ. Ζαΐρη αναφέρθηκε στην ελαχιστοποίηση της ποινικής καταστολής η οποία όπως είπε συνεχώς ελαφρύνεται « συνεχώς βελτιώνει τη θέση του δράστη, χρόνια τώρα, δεν είναι μόνο με τον καινούριο ποινικό κώδικα, πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να επανέλθουμε σε μία κατάσταση αυστηροποίησης γιατί πραγματικά αυτή η ελάφρυνση της θέσης του κατηγορούμενου εκθέτει πολύ την κοινωνία τελικά. Τώρα όλοι αυτοί οι μπαχαλάκηδες στους οποίους αναφέρεστε, φροντίζουν μη νομίζετε, είναι ευφυέστατοι άνθρωποι, αυτοί λοιπόν ξέρουν μέχρι που φτάνουν και το φτάνουν προγραμματισμένα, δεν το ξεπερνούν».