Παράξενα

18 Ιανουαρίου 2020 14:46

Γυναίκα προσπάθησε να περάσει… σαλαμάνδρες από έλεγχο ασφαλείας (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι ισχυρίστηκε η γυναίκα στου αστυνομικούς. Για ποιο λόγο είχε μαζί της σαλαμάνδρες.

Γυναίκα προσπάθησε να περάσει… σαλαμάνδρες από έλεγχο ασφαλείας (βίντεο)
-

Στα «πράσα» πιάστηκε μια γυναίκα που επιχείρησε να περάσει δύο γιγάντιες σαλαμάνδρες από τον έλεγχο ασφαλείας σε σιδηροδρομικό σταθμό στην Κίνα.

Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι ήθελε να μαγειρέψει το σπάνιο αυτό είδος  για να «ενισχύσει την υγεία της».

Τα  αμφίβια εντοπίστηκαν σε δυο σφραγισμένα κουτιά από τις Αρχές των σιδηροδρόμων της περιοχής Zhangjiajie στην επαρχία Χιουνάν. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η γυναίκα δήλωσε ότι αγόρασε τα αμφίβια από έναν κτηνοτρόφο με σκοπό να τα μαγειρέψει και να «ξανανιώσει»,  καθώς ο οργανισμός της ήταν καταπονημένος από την χειρουργική επέμβαση που είχε. 

Οι γιγάντιες σαλαμάνδρες, το μεγαλύτερο αμφίβιο του κόσμου, με μήκος 1,5 μέτρο και βάρος 50 κιλά, αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο εξαφάνισης λόγω της λαθροθηρίας. 

Περιλαμβάνονται στη διεθνή συνθήκη CITES και το κυνήγι και το εμπόριό τους απαγορεύεται. Όμως, το τεράστιο αμφίβιο είναι σχετικά δυσκίνητο και συλλαμβάνεται εύκολα από τους ντόπιους, οι οποίοι πωλούν το κρέας του έως και 100 δολάρια το κιλό. 

Στην Κίνα, και γενικότερα στην Ασία, δεκάδες ακόμα είδη αμφιβίων βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς χρησιμοποιούνται ευρέως ως τροφή και ως συστατικό παραδοσιακών φαρμάκων.