Καιρός

19 Ιανουαρίου 2020 07:03

Καιρός: βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή

Διάβασέ μου το...

Θα πέσουν και λίγα χιόνια στα ορεινά. Σε ποιες περιοχές θα σημειωθεί παγετός.

-

Για σήμερα Κυριακή, περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μεταβλητοί.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε παροδικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών . Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -3 (μείον 3) έως 9 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές . Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 2 έως 14 και στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 0  (μηδέν) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα έχουμε νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι βόρειοι 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

Την Δευτέρα αναμένονται στα ανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα νοτιοδυτικά. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ