Πολιτική

20 Ιανουαρίου 2020 15:23

Ερντογάν: ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Χάφταρ για να μας προκαλέσει

Διάβασέ μου το...

Οργισμένος κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού εμφανίστηκε ο «Σουλτάνος», δηλώνοντας ότι η Τουρκία είναι το «κλειδί» της ειρήνης στη Λιβύη.

Ερντογάν: ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Χάφταρ για να μας προκαλέσει
-

Σε νέο ρεσιτάλ αμετροέπειας επιδόθηκε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύοντας τα «βέλη» του και κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της επιστροφής του από το Βερολίνο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του sigmalive.com, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι τον πλησίασε κάποιος από τους ηγέτες που συμμετείχε στη διάσκεψη και του είπε ότι ο Μητσοτάκης θέλει να διορθωθεί το χάσμα που δημιουργήθηκε ανάμεσα στους δυο ηγέτες.

«Ο Μητσοτάκης ας διορθώσει πρώτα το λάθος του και μετά είναι εύκολο να συναντηθούμε. Γιατί ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Χάφταρ στην Ελλάδα; Μόνο και μόνο για να μας προκαλέσει», υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Αναφερόμενος στο ρόλο της Τουρκίας στο ζήτημα της Λιβύης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπάθησε να αναδείξει και πάλι την Τουρκία σε χώρα-κλειδί.

«Οι ενέργειές μας στο ζήτημα της Λιβύης επέφεραν μία ισορροπία. Με τα δικά μας βήματα τέθηκε η βάση για την κατάπαυση του πυρός. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την πολιτική διαδικασία και στο πεδίο της μάχης και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη ενίσχυσε τις ελπίδες για ειρήνη.

Βλέπουμε τί είδους παιχνίδια παίζονται με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Εάν τηρηθεί η εκεχειρία την οποία ζητήσαμε από κοινού με τον Πούτιν, τότε θα ανοίξει και η πολιτική διαδικασία», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας τη χώρα του ως ένα πανίσχυρο κράτος.

«Όσο είμαστε ένα ισχυρό κράτος, ως ένα ισχυρό κράτος υπάρχουν από εμάς πολλές προσδοκίες. Η Τουρκία είναι το κλειδί της ειρήνης», υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ότι ο στρατάρχης Χαφτάρ είναι εκείνος που αντιτίθεται στην ειρήνη.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χάφταρ δεν υπέγραψε τα κείμενα. Το γεγονός επιβεβαιώνουν και οι συμμετέχοντες. Ελπίζω να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα», συμπλήρωσε.

Επίσης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι αντιτάχθηκαν στην πρόταση της Ε.Ε. να συμμετάσχει ως συντονιστής στη διαδικασία της Λιβύης, γιατί δεν θα ήταν σωστό την ώρα που υπήρχε εκεί ο ΟΗΕ.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι υπό τη σκέπη των ΗΕ στο Βερολίνο διαμορφώθηκε ένας οδικός χάρτης για τη Λιβύη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ