Πολιτική

21 Ιανουαρίου 2020 09:11

Βαρβιτσιώτης στον ΑΝΤ1: Η νευρικότητα Ερντογάν δεν ενδείκνυται για Αρχηγό κράτους (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Την «βόμβα» Ερντογάν ότι συζητάει με τους Ιταλούς για γεωτρήσεις στην Μεσόγειο σχολίασε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ. Θα συμμετάσχει ή όχι η Ελλάδα στην επιχείρηση  επιτήρησης της εκεχειρίας στην Λιβύη.

Βαρβιτσιώτης στον ΑΝΤ1: Η νευρικότητα Ερντογάν δεν ενδείκνυται για Αρχηγό κράτους (βίντεο)
-

Την «βόμβα» που πέταξε ο Ερντογάν ότι συζητάει με τους Ιταλούς για γεωτρήσεις στην Μεσόγειο κλήθηκε να σχολιάσει ο  αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης,  στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα». 

Όπως είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης  «ο Ερντογάν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες δηλώσεις» και σημείωσε ότι «τον τελευταίο καιρό ο Τούρκος Πρόεδρος επιδεικνύει έντονη νευρικότητα με τις δηλώσεις, η οποία δεν ενδείκνυται για αρχηγό κράτους».  Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση, όπως είπε, «προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία της και να μην απαντά σε όλα αυτά».  

Την ίδια ώρα, τόνισε πως «η ΕΕ έχει καταδικάσει τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και ζητά να επιταχυνθούν οι κυρώσεις για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας». Τόνισε, ωστόσο , ότι «οι κυρώσεις που έχουν αποφασιστεί δεν έχουν εφαρμοστεί.» 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι «δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για την στρατιωτική επιχείρηση  της επιτήρησης της εκεχειρίας στην Λιβύη». «Όταν αποφασιστεί θα δούμε πως θα συμμετέχουμε στην επιτήρηση της εκεχειρίας. Έχουμε δηλώσει ότι είμαστε ανοικτοί στο να το συζητήσουμε», ξεκαθάρισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τον αποκλεισμό της Ελλάδας από την Διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι «η Ελλάδα έδειξε μια αποφασιστικότητα ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί από τις εξελίξεις με τις κινήσεις που έκανε η κυβέρνηση» οπότε στο μέλλον δεν επιφυλάσσεται αποκλεισμός της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ