Καιρός

21 Ιανουαρίου 2020 17:29

Ο καιρός για τους αγρότες

Διάβασέ μου το...

Που και πότε αναμένεται εξασθένηση των ανέμων. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Οδηγίες για τους καλλιεργητές.

Ο καιρός για τους αγρότες
-

Η μικρή εξασθένηση των βοριάδων και οι λιακάδες, θα κρατήσουν τον υδράργυρο σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και από ό,τι φαίνεται οι αμυγδαλιές δεν θα αργήσουν να ανθίσουν.

Την Τετάρτη αναμένεται γενικά αίθριος ουρανός, με τοπικές συννεφιές κυρίως το πρωί στην Κρήτη. Από το βράδυ στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.  Η θερμοκρασία, με παγετό στα βόρεια ηπειρωτικά, θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια από -5 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από -3 έως 13 βαθμούς και νοτιότερα από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Θα πνέουν βοριάδες, 3 με 5 μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση, που από το απόγευμα θα γυρίσουν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, οι οποίοι θα φτάσουν στα νότια τα 5 με 6 μποφόρ.

Ο καιρός την Τετάρτη σε 20 αγροτικές περιοχές

 Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 22/1/2020

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με τις οδηγίες ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το αμπέλι, η ανάπτυξη των πρεμνών δέχεται τον ανταγωνισμό των ζιζανίων, ιδίως τα τρία πρώτα χρόνια από την εγκατάστασή τους. Για το λόγο αυτό απαιτείται από τον παραγωγό ο συνεχής έλεγχος της παρουσίας των ζιζανίων στον αμπελώνα. Ο έλεγχος αυτός επιτυγχάνεται με καλλιεργητικά και χημικά μέσα (ζιζανιοκτόνα) πάντα με τις συμβουλές των τοπικών γεωπόνων. Στην περίπτωση νέων αμπελώνων, προτιμάται η εφαρμογή καλλιεργητικών μεθόδων, λόγω της δεδομένης ευαισθησίας των νεαρών πρεμνών στα ζιζανιοκτόνα.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ