Πολιτική

21 Ιανουαρίου 2020 19:41 Τελευταία ενημέρωση : 21 Ιανουαρίου 2020 22:12

Τσαβούσογλου: η Ελλάδα δεν είναι “παίκτης” στη Λιβύη - ανωριμότητα η επίσκεψη Χάφταρ

Διάβασέ μου το...

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επιτίθεται στην Ελλάδα τονίζοντας ότι δεν είχε θέση στο Βερολίνο... «Η ανατολική Μεσόγειος ανήκει σε όλους μας» δηλώνει!

Τσαβούσογλου: η Ελλάδα δεν είναι “παίκτης” στη Λιβύη - ανωριμότητα η επίσκεψη Χάφταρ
-

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία εκφράζοντας την δυσαρέσκειά της για την επίσκεψη του στρατάρχη Χάφταρ στη χώρα μας!

Από το Νταβός, όπου βρίσκεται για τη σύνοδο του Οικονομικού Φόρουμ, o Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τόνισε στο κανάλι NTV, ότι ο μόνος λόγος που κάλεσε η χώρα μας τον Χάφταρ ήταν για να πάει αντίθετα σε αυτό που έκανε η Τουρκία, να υπογράψει το μνημόνιο. "Δήθεν καλώντας τον να απαντήσει σε εμάς. Αλλά αυτό είναι ακατανόητο. Δεν είναι και τόσο ώριμη συμπεριφορά αυτή" είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Οι προκλητικές του δηλώσεις δεν τελειώνουν όμως εδώ, καθώς ο ίδιος τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι παίκτης στη Λιβύη. "Εμείς δεν λέμε να αγνοηθεί η Ελλάδα. Εκεί θα ερχόταν μόνο για να φέρει στην ατζέντα τη συμφωνία για την οριοθέτηση των ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας που υπογράψαμε εμείς εκεί αλλά αυτό δεν ήταν στην ατζέντα του Βερολίνου", τόνισε και πρόσθεσε ότι η Αθήνα κοιτάζει τα γεγονότα μέσα από ένα στενό παράθυρο. "Εμείς ενδιαφερόμαστε να εξασφαλιστεί η εκεχειρία στη Λιβύη", ανέφερε.

Πρόσθεσε δε ότι η ανατολική Μεσόγειος ανήκει σε όλους. "Η Ελλάδα πρέπει να πείσει τον ελληνοκυπριακό τομέα να επιδείξει μία στάση που να αποδέχεται τη μοιρασιά στην ανατολική Μεσόγειο. Εκείνη ανήκει σε όλους μας. Μέχρι σήμερα αντί να προσπαθούν να μας αποκλείσουν, πρέπει να δείξουν ειλικρινά ότι είναι έτοιμοι να μοιράζονται. Εμείς είμαστε έτοιμοι για αυτό", είπε.

"Δεν υπάρχει καμία συμβολή της Ελλάδας στο θέμα της Λιβύης ούτε θετική ούτε αρνητική, πέρα από κάποιες θυμικές κινήσεις, όπως ήταν η πρόσκληση του Χάφταρ. Ούτε το Κατάρ προσκλήθηκε, παρόλο που είναι παίκτης. Το να προσκληθεί η Ελλάδα προκειμένου να φέρει αυτά τα θέματα στην ατζέντα (μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης) δεν είχε νόημα", δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ