Κοινωνία

22 Ιανουαρίου 2020 12:29 Τελευταία ενημέρωση : 22 Ιανουαρίου 2020 14:12

Μεταναστευτικό: Μαζική η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στο βόρειο Αιγαίο (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

«Βουλιάζουν» τα κεντρικά σημεία των πόλεων της Μυτιλήνης, της Σάμου και της Χίου.

Μεταναστευτικό: Μαζική η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στο βόρειο Αιγαίο (εικόνες)
-

Μαζική είναι η συμμετοχή των κατοίκων των χωριών και των πόλεων των νησιών του βορείου Αιγαίου στο κάλεσμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το μεταναστευτικό.

Στην απεργία που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο συμμετέχουν όλοι οι επιχειρηματίες, με τα κέντρα των πόλεων να είναι «φαντάσματα» από το πρωί.

ΜΥΤΙΛΗΝΗ - ΑΠΕΡΓΙΑ - ΝΗΣΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα, στις κινητοποιήσεις που γίνονται σε κεντρικά σημεία, συμμετέχουν και οι κάτοικοι των χωριών.

συγκέντρωση - Χίος - μεταναστευτικό

Οι συγκεντρώσεις είχαν οριστεί για τις 12, οπότε και ξεκίνησε η ομιλία του περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, στο Δημοτικό Θέατρο Λέσβου και ακολούθησαν αυτές των δύο δημάρχων Λέσβου. 

Στη συνέχεια, είχε προγραμματιστεί να επιδοθεί το ψήφισμά τους στη Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής, η οποιά ωστόσο δεν ήταν ανοιχτή κι έτσι ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου την κόλλησε στην πόρτα.

Το ίδιο ψήφισμα θα μεταφέρει αύριο, συνοδεία αντιπροσωπείας νησιωτών, στην Αθήνα, όπου και θα το παραδώσει στα αρμόδια υπουργεία.

συγκέντρωση - Χίος - μεταναστευτικό

Η συμμετοχή του κόσμου, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

ΜΥΤΙΛΗΝΗ - ΑΠΕΡΓΙΑ - ΝΗΣΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Οι κάτοικοι των νησιών ζητούν επιτακτική λύση στην αποσυμφόρησή τους, ενώ είναι αντίθετοι στη δημιουργία νέων κλειστών αυτήν τη φορά, κέντρων υποδοχής αιτούντων άσυλο.

Κίνημα Αλλαγής: κανείς δε δικαιούται να θυσιάσει τα νησιά

To Kίνημα Αλλαγής στηρίζει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων σε Χίο, Λέσβο και Σάμο, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το μεταναστευτικό.

Ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάψει να κρύβεται, καθώς «κανείς δεν δικαιούται να θυσιάσει τα νησιά. Για οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Η άμεση, πραγματική και βιώσιμη αποσυμφόρηση είναι αναγκαία όσο ποτέ. Η υποστήριξη των δομών υγείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αυτονόητη υποχρέωση».

Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει χρόνος για την ανάπτυξη δήθεν μακροπρόθεσμων σχεδιασμών. Οι νησιώτες έχουν χορτάσει από ψεύτικες υποσχέσεις και υπεκφυγές. Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τις δημοκρατικές κινητοποιήσεις των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ