Καιρός

22 Ιανουαρίου 2020 17:32

Ο καιρός για τους αγρότες

Διάβασέ μου το...

Μικρό "ασανσέρ" της θερμοκρασίας αναμένεται στις τελευταίες εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας. Οδηγίες για τους καλλιεργητές.

Ο καιρός για τους αγρότες
-

Μετά την ευεργετική λιακάδα, ένα γρήγορο σκαμπανέβασμα της θερμοκρασίας μεταξύ Πέμπτης και Παρασκευής, θα σηματοδοτήσει ένα γύρισμα του καιρού, που από τους επίμονους βοριάδες και το κρύο, θα μας οδηγήσει σε υγρούς νοτιάδες και ανοιξιάτικες ζέστες.

Την Πέμπτη αναμένεται γενικά αίθριος ουρανός σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις, κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -4 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από -3 έως 16 βαθμούς και νοτιότερα από 6 έως 16  βαθμούς Κελσίου. Θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη 7 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ.

Ο καιρός την Πέμπτη σε 20 αγροτικές περιοχές

 Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 23/1/2020

Οδηγίες για τους αγρότες

Σύμφωνα με τις οδηγίες ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την κερασιά, προτείνεται σπορά ψυχανθούς(βίκος, κλπ) μεταξύ των γραμμών ως ενδιάμεσης χειμερινής καλλιέργειας, χλωρής λίπανσης του χωραφιού την επόμενη καλλιεργητική περίοδο, σε περιοχές που δεν υπάρχει πρόβλημα από

μύκητες εδάφους (φυτόφθορα κλπ). Η ενδιάμεση χειμερινή καλλιέργεια συγκρατεί και αξιοποιεί στη ριζόσφαιρά της τα μη χρησιμοποιηθέντα λιπάσματα, κυρίως άζωτο από την λίπανση της χρονιάς. Η ανοιξιάτικη ενσωμάτωση της χλωρομάζας ή η κοπή της χλωρομάζας για χρήση της ως ζωοτροφή και ενσωμάτωση μόνο του αζωτοεμπλουτισμένου ριζικού συστήματος, συμβάλλει στη βελτίωση της δομής και της βιολογικής γονιμότητας του εδάφους.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ