Αθλητικά

22 Ιανουαρίου 2020 17:20

Δεν βγήκε... νικητής στη Λάρισα

Διάβασέ μου το...

Ακατάλληλη για … καρδιακούς η αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Παναιτωλικό…

Δεν βγήκε... νικητής στη Λάρισα
-

Πολύτιμο εκτός έδρας βαθμό απέσπασε ο Παναιτωλικός από την ΑΕΛ (2-2) για την εμβόλιμη 20ή αγωνιστική της Super League. Οι Αγρινιώτες προηγήθηκαν 2-0 με τέρματα του Ντάουντα στο 28΄ και στο 63΄, με τα οποία... πλήγωσε την παλιά ομάδα του, αλλά η Λάρισα κατάφερε να ισοφαρίσει με ισάριθμα τέρματα του Ουάρντα με πέναλτι στο 79΄ και στο 86΄. Ο Παναιτωλικός στάθηκε καλύτερα στο πρώτο μισό του αγώνα, αλλά η Λάρισα στο δεύτερο μέρος ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα ήταν για τον Παναιτωλικό στο 10ο λεπτό, όταν σουτ του Ντάουντα έξω από την περιοχή απέκρουσε ο Κρίστινσον. Ο Νιγηριανός μέχρι πριν από λίγες ημέρες ανήκε στην ΑΕΛ, από την οποία κι έμεινε ελεύθερος. Η... προειδοποίηση αυτή του Ντάουντα δεν ελήφθη, όπως φαίνεται, σοβαρά υπόψη από τους πρώην συμπαίκτες του κι έτσι φρόντισε λίγο αργότερα να μετουσιώσει σε γκολ την επόμενη ευκαιρία που του δόθηκε, αφού στο 28΄, μέσα από την περιοχή και πλάγια θέση, κατάφερε με σουτ να ανοίξει το σκορ και να χειροκροτηθεί από τους οπαδούς των γηπεδούχων.

Ο Παναιτωλικός διαχειρίστηκε εύκολα το προβάδισμα και δεν κινδύνευσε στο πρώτο 45λεπτο. Στο δεύτερο μέρος, όμως, η ΑΕΛ ανέβασε την απόδοσή της και πίεσε τους φιλοξενούμενους. Στο 52΄ ο Ουάρντα μετά από ωραία ενέργεια έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 60΄ σουτ του Μπούστος μπλόκαρε ο Κνετ.

Έτσι φθάσαμε στο 63΄, οπότε ο Νιγηριανός επιθετικός της ομάδας του Αγρινίου... πλήγωσε για δεύτερη φορά την παλιά ομάδα του. Ο Ρόσα ελίχθηκε από αριστερά, έκανε τη συρτή σέντρα και ο Ντάουντα πρόλαβε τους αμυντικούς και με δυνατό βολέ στην κλειστή γωνία του Κρίστινσον έκανε το 2-0.

Στο 79΄ μείωσε η ΑΕΚ με πέναλτι του Ουάρντα, αφού ο διαιτητής καταλόγισε την παράβαση σε χέρι του Κέβιν. Και πριν ο Παναιτωλικός συνέλθει, ο Ουάρντα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από του Ντουάρτε (είχε μπει αλλαγή στο 78΄ στη θέση του Τζανακάκη) μέσα στην περοχή και το εκτέλεσε με επιτυχία ο ίδιος στο 86΄ για να ισοφαρίσει σε 2-2.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Καρανίκας, Μόρας, Μιχαήλ, Μούζεκ, Κάτσε (46΄ Βινίσιους), Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς (75΄ Γκαζάλ Αλί), Μπούστος, Ουάρντα, Παπάζογλου (62΄ Νούνιτς).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Τζανακάκης (78΄ Ντουάρτε), Μααρσιάλ, Γιοβάνοβιτς, Κέβιν Γκαρσία, Σιένστεντ, Τσιγγάρας, Ντίας, Άλβαρες (87΄ Ντάλσιο), Ρόσα, Ντάουντα (80΄ Μπαΐροβιτς).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ