Πολιτική

23 Ιανουαρίου 2020 09:05

“Γαλάζια Πατρίδα”: σάλος με τη φωτογραφία Γάλλου αντιναύαρχου κάτω από τον τουρκικό χάρτη

Διάβασέ μου το...

Πρόκειται για φωτογραφικό στιγμιότυπο από τη συνάντησή του με τον Τούρκο ναύαρχο, Γιανκί Μπαγκτσίγογλου...

“Γαλάζια Πατρίδα”: σάλος με τη φωτογραφία Γάλλου αντιναύαρχου κάτω από τον τουρκικό χάρτη
-

Σάλο έχει προκαλέσει η πόζα του Γάλλου Αντιναυάρχου Λορέν Ισνάρντ κάτω από τον τουρκικό χάρτη που απεικονίζει τη «Γαλάζια Πατρίδα».

Η φωτογραφία, που κάνει το γύρο του διαδικτύου, ελήφθη κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Τούρκο Ναύαρχο Γιανκί Μπαγκτσίγογλου και δημοσιεύεται από την τουρκική ιστοσελίδα «Ulusal Kanal», η οποία κομπάζει για το γεγονός.

Ο Λορέν Ισνάρντ είναι Διοικητής της COS (Commandement des Operations Speciales), επίλεκτης αντιτρομοκρατικής μονάδας με περίπου 3700 προσωπικό. Η COS υπάγεται στο Γαλλικό Υπουργείο Άμυνας.

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στους χάρτες τους οποίους ο Ερντογάν παρουσίασε σε τρεις τελευταίες συνεντεύξεις του, αλλά και εκείνους που προβλήθηκαν από το κρατικό πρακτορείο Αναντολού για να «διαφημίσουν» την επιτυχία της παράνομης «οριοθέτησης» με την Λιβύη, η οποία εξαφανίζει ακόμα και την Κρήτη.

Την ίδια ώρα, τουρκικά ΜΜΕ που υποστηρίζουν τους κεμαλιστές, ισχυρίζονται ότι 18 νησιά στο Αιγαίο βρίσκονται υπό... Ελληνική κατοχή. Έχοντας υιοθετήσει... επιστημονικές μελέτες, ο Κιλιτσντάρογλου, άλλωστε, υποστήριξε πριν από μερικά 24ωρα ότι από όλη την Κρήτη μόνο τα Χανιά ανήκουν στην Ελλάδα.

Η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση του σουλτάνου ότι έχει παραχωρήσει στην Ελλάδα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες οι οποίες ανήκουν στην Τουρκία.

Γάλλος Ναύαρχος - φωτογραφία - τουρκικός χάρτης - Γαλάζια Πατρίδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ