Πολιτική

23 Ιανουαρίου 2020 09:34

Αποστρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου ζητά ο Ακάρ

Διάβασέ μου το...

"Η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκιο σε 16 νησιά του Αιγαίου", διαμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Αποστρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου ζητά ο Ακάρ
-

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα, ζητώντας αυτή τη φορά την αποστρατικοποίηση 16 νησιών του Αιγαίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι η ύπαρξη ελληνικών στρατευμάτων σε 16 ελληνικά νησιά αντιβαίνει το Διεθνές Δίκαιο.

"Aναμένουμε από την Ελλάδα να ενεργήσει σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, τις συμφωνίες που έχει υπογράψει και τις σχέσεις καλής γειτονίας" διαμήνυσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απο-στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών αποτελεί πάγιο αίτημα της τουρκικής πλευράς, η οποία παραπέμπει στις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων.

Την ίδια ώρα, σάλο έχει προκαλέσει η πόζα του Γάλλου Αντιναυάρχου Λορέν Ισνάρντ κάτω από τον τουρκικό χάρτη που απεικονίζει τη «Γαλάζια Πατρίδα»Η φωτογραφία, που κάνει το γύρο του διαδικτύου, ελήφθη κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Τούρκο Ναύαρχο Γιανκί Μπαγκτσίγογλου και δημοσιεύεται από την τουρκική ιστοσελίδα «Ulusal Kanal», η οποία κομπάζει για το γεγονός.

Εξάλλου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να μεσολαβεί δίκαια και αντικειμενικά στη συνεχιζόμενη διένεξη ανάμεσα στην Τουρκία και την Κύπρο, που αφορά την οριοθέτηση αποκλειστικών οικονομικών ζωνών στη Μεσόγειο, αντί να λαμβάνει απλώς αποφάσεις που στοχοθετούν την Άγκυρα».

Tweet - Ακάρ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ