Καιρός

24 Ιανουαρίου 2020 06:05

Καιρός: συννεφιά και πτώση θερμοκρασίας την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Που αναμένεται να βρέξει τοπικά. Ποια θα είναι η ένταση των ανέμων. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Στα δυτικά, την Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις, με λίγες τοπικές βροχές, κυρίως στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ,  στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και στα βόρεια, τις πρωινές ώρες.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Από το μεσημέρι και μετά, θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 01 βαθμό έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί τον -1 βαθμό έως τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στην κεντρική και στην ανατολική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ -03 και 11 βαθμών Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου. Θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα νότιοι, μέχρι 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει στα ηπειρωτικά από -2 βαθμούς έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα νωρίς το πρωί. Στα βόρεια θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια, θα φυσούν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από -02 έως τους 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στην δυτική Στερεά. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά, μέχρι το απόγευμα, θα φυσούν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή, στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και από το απόγευμα στα βορειοδυτικά με σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το βράδυ στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα δυτικά, αρχικά 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία μέχρι 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νοτιοδυτικοί, με ένταση αρχικά 3 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι 4 με 6 μποφόρ, το βράδυ στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ