Πολιτική

24 Ιανουαρίου 2020 18:51

Βουλή: Υπερψηφίστηκε ο νέος εκλογικός νόμος

Διάβασέ μου το...

Πέρασε από τη Βουλή το νέο εκλογικό σύστημα. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Βουλή: Υπερψηφίστηκε ο νέος εκλογικός νόμος
-

Με ψήφους της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης ψηφίστηκε ο νέος εκλογικός νόμος που θα ισχύσει για τις μεθεπόμενες κι όχι τις επόμενες εκλογές, αφού δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη από το Σύνταγμα πλειοψηφία των 200 ψήφων.

Στην ονομαστική ψηφοφορία 163 βουλευτές είπαν “ναι” στον εκλογικό νόμο που καταργεί την απλή αναλογική και προβλέπει κλιμακωτό μπόνους μέχρι 50 έδρες, ενώ 121 καταψήφισαν. 14 βουλευτές απουσίαζαν, εκ των οποίων οι 9 έστειλαν επιστολή πρόθεσης ψήφου, η οποία δεν προσμετρήθηκε στο τελικό αποτέλεσμα.

ΒΟΥΛΗ - ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

Κλείνοντας τη συζήτηση που διεξήχθη σε υψηλούς τόνους και τοποθετήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί, ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, διεμήνυσε με αφορμή σενάρια περί εκλογικού αιφνιδιασμού του Κυριάκου Μητσοτάκη, πως «πρόωρες εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν». Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ότι καλλιεργούν αυτά τα σενάρια γιατί επί της ουσίας “τρέμει” και “φοβάται” τις εκλογές και στράφηκε εμμέσως και προς τη Φώφη Γεννήματα που έδειξε να υιοθετεί τα σενάρια αυτά. Απαντώντας στην κριτική ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για τη διάταξη που αποκλείει την πριμοδότηση σε συνασπισμό κομμάτων, διερωτήθηκε ποιος θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΒΟΥΛΗ - ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

Ο κ. Θεοδωρικάκος τάχθηκε υπέρ των συγκλίσεων και συναινέσεων, ειδικά στα εθνικά θέματα, σε μια περίοδο, όπως είπε, που απειλείται η χώρα με ώμο τρόπο από τις παράνομες τουρκικές διεκδικήσεις.