Πολιτική

28 Ιανουαρίου 2020 20:25

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: κατάθεση-“βόμβα” από οικονομικό εισαγγελέα

Διάβασέ μου το...

Κατήγγειλε εξωθεσμικές παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: κατάθεση-“βόμβα” από οικονομικό εισαγγελέα
-

O Παναγιώτης Αθανασίου ήταν επί 4 χρόνια οικονομικός εισαγγελέας και είχε προσωπική γνωριμία με τον Παπαγγελόπουλο τουλάχιστον 30 χρόνια. Όσα φέρεται να κατέθεσε στην επιτροπή σοκάρουν, αφού αναφέρθηκε σε σειρά εξωθεσμικών παρεμβάσεων σε ανοιχτές υποθέσεις της Δικαιοσύνης. Μάλιστα φέρεται να μετέφερε φράση του ίδιου του πρώην υπουργού πως «Παναγιώτη μου την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου»

Είπε:

-Πως του ζητήθηκε να δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς γνωστού επιχειρηματία για λόγους σκοπιμότητας

-Πως του ζήτησε επίμονα να προχωρήσει έρευνα σε βάρος άλλου επιχειρηματία και όταν καθυστέρησε ο φορολογικός έλεγχος τον πίεζε λέγοντας  «θα βγω να πω ότι τα πήραν οι ελεγκτές».

-Πως του ζήτησε ακόμα και να φτιάξει μια υπόθεση σε βάρος ενός πολύ γνωστού δημοσιογράφου

-Πως του ζήτησε να καθυστερήσει τις διώξεις σε βάρος ενός πολύ γνωστού τραπεζίτη

Ο κ. Παπαγγελόπουλος αντέδρασε άμεσα και σε γραπτή δήλωση χαρακτήρισε ψεύτη και βραδυφλεγή τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου, μετά την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της Novartis.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής:

«Οι εισαγγελείς οφείλουν όταν δέχονται πιέσεις να αντιδρούν, να τις καταγγέλλουν άμεσα και όχι να εκλιπαρούν για άλλη μια ανανέωση της θητείας τους. Ο κ. Αθανασίου χρειάστηκε 3 χρόνια για να κατασκευάσει τα αισχρά ψέματά του προκειμένου να εναρμονιστεί με την πλημμυροπαθή κ. Ράικου, η οποία με στημένη αναφορά στο όνομά του προκάλεσε την κατάθεσή του. Τους ενώνει σίγουρα η πίκρα και το μένος της μη παραμονής στις θέσεις τους για μια ολόκληρη εξαετία. Κάποιες καρέκλες έχουν μέλι, κολλάς σ' αυτές και άντε να ξεκολλήσεις μετά… Ο κ. Αθανασίου δεν έχει κανένα στοιχείο σε βάρος μου, είναι ψεύτης και βραδυφλεγής. Σε αντίθεση με αυτόν θα αντιδράσω άμεσα και θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Θα αποκαλύψω όλα τα κατά παραγγελία ψέματά του και για ποιους λόγους δεν του επιτρέπεται πλέον να ασκεί τα καθήκοντά του ως εισαγγελέας».

«Ήρθα σήμερα, ορκίστηκα και είπα την αλήθεια. Δεν προσέθεσα τίποτα παραπάνω. Αυτό ο κύριος Παπαγγελόπουλος το ξέρει πολύ καλά. Γι’ αυτό και είπα σήμερα όσα είπα και ας κάνει ό,τι νομίζει. Ότι και να κάνει εγώ νομίζω ότι θα πάνε στο βρόντο. Γιατί όσα ανέφερα είναι απολύτως αληθή και ο κύριος Παπαγγελόπουλος το γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Ουδέν άλλο σχόλιο», ήταν η απάντηση στον κ. Παπαγγελόπουλο.

Αντίδραση, ωστόσο, υπήρξε και ΝΔ η οποία με ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Ένας ακόμα κορυφαίος εισαγγελικός λειτουργός, ο τέως Οικονομικός Εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, έρχεται να προστεθεί σε εκείνους που κατήγγειλαν τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για σκοτεινές μεθοδεύσεις κατά πολιτικών αντιπάλων της τότε κυβέρνησης αλλά κι επιχειρηματιών και δημοσιογράφων. "Την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου" δήλωνε σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, ο Δ. Παπαγγελόπουλος.  Οι σοκαριστικές λεπτομέρειες που κατέθεσε ο κ. Αθανασίου (μετά τις καταθέσεις Ράικου και Αγγελή) παραπέμπουν στη λειτουργία ενός παρακράτους στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης που θυμίζει σκοτεινά καθεστώτα κι όχι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Ενός παρακράτους που φέρονται ως πρωταγωνιστής ο κ. Παπαγγελόπουλο και ενορχηστρωτής ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αντιμετώπιση αυτού του παρακράτους δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι ζήτημα δημοκρατίας.