Αθλητικά

29 Ιανουαρίου 2020 09:20

Ψηφίζεται η τροπολογία για μη υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης

Διάβασέ μου το...

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και «κρας τεστ» για την κυβέρνηση. Δείτε ολόκληρη την τροπολογία.

Ψηφίζεται η τροπολογία για μη υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης
-

Με ονομαστική ψηφοφορία θα ψηφιστεί η τροπολογία σχετικά με τις τιμωρίες των ομάδων, την οποία ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, μετά τις αντιδράσεις στην εισήγηση της ΕΕΑ για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. 

Η τροπολογία θα είχε περάσει από την Τρίτη, όμως το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία την ανέβαλε για σήμερα στις 13:00 και η διεξαγωγή της θα γίνει το πρώτο κρίσιμο κρας τεστ της κυβέρνησης. Αντιδράσεις υπάρχουν ήδη και από την αντιπολίτευση. 

Γραμμή του Μαξίμου να μην υπάρξει διαρροή στην ψηφοφορία της επίμαχης τροπολογίας για τον ΠΑΟΚ. Ήδη ο Σταύρος Καλαφάτης, γραμματέας της ΚΟ έχει επικοινωνήσει με τους βουλευτές και έχει διαμηνυσει τα σχετικά. Συγχωρούνται μόνο οι δικαιολογημένα απόντες.

Κρίσιμο στοιχείο για την κυβέρνηση να ανάδειξη τα πολιτικά χαρακτηριστικά της παρέμβασης της. Δηλαδή να μην διαταράσσεται η κοινωνική συνοχή σε μια περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη ενότητας.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές  δέχθηκαν ασφυκτικές πιέσεις για να λάβουν θέσει στο δίλημμα του υποβιβασμού ή μη των δύο ομάδων της βόρειας Ελλάδας, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση όσων εκλέγονται σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά.

Τα βασικά σημεία της τροπολογίας είναι ότι αντί για υποβιβασμό θα προβλέπεται αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, ανεξαρτήτως του τρόπου με τον οποίο η πράξη χαρακτηρίζεται στις οικείες πειθαρχικές διατάξεις. Η τροπολογία έχει αναδρομική ισχύ.

Oλόκληρη η τροπολογία

H απόφαση της ΕΕΑ

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού γνωμοδότησε την ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης και εισηγήθηκε την αποβολή τους από το πρωτάθλημα.

Η εισήγηση «βόμβα» κρίθηκε με ψήφους 3-2 και σύμφωνα με αυτήν, αποφασίστηκε η ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής του δικέφαλου για την υπόθεσης πολυιδιοκτησίας και των ακριτών για το μετοχολόγιο της.

Διαγραφή Ζαγοράκη από την ΝΔ

Η εισήγηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Θεσσαλονίκη, με πιο χαρακτηριστική αυτήν του Θοδωρή Ζαγοράκη, του ευρωβουλευτή της ΝΔ που χαρακτήρισε «εξοργιστική» τη γνωμοδότηση προαναγγέλλοντας την αποχώρησή του σε περίπτωση που «δεν δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ».

Λίγες ώρες αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε την απόφαση του Πρωθυπουργού για διαγραφή του Θ.Ζαγοράκη από την ευρωπαϊκή Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, διαμηνύοντας ότι «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ