Αθλητικά

30 Ιανουαρίου 2020 23:25

Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στην ποδηλασία ΑμεΑ

Διάβασέ μου το...

Τα ελληνικά πεντάλ έγραψαν Ιστορία, κατακτώντας το παρθενικό τους μετάλλιο στην πίστα.

Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στην ποδηλασία ΑμεΑ
-

Το παρθενικό τους μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας, πανηγυρίζουν από απόψε τα ελληνικά πεντάλ. Οι Ελένη Καλατζή/Ηρώ Μηλάκη (πιλότος), Χρήστος Σανδαλάκης/Σωτήρης Μπρέτας (πιλότος) κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό Tandem σπριντ των tandem, σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ τόσο στον μεσημεριανό προκριματικό, όσο και στον αγώνα για το «χάλκινο» μετάλλιο που έγινε απόψε στο Mattamy National Cygling Centre.

Στο «μικρό» τελικό, η ελληνική ομάδα σημείωσε επίδοση 52.015, έναντι 52.312 που είχε το ισπανικό «καρέ», το οποίο και περιορίστηκε στην 4η θέση. Στον πρωϊνό προκριματικό, τα ελληνικά πεντάλ είχαν επίδοση 52.369, συντρίβοντας το πανελλήνιο ρεκόρ που ήταν 54.300.

«Ο κόπος, ο ιδρώτας και οι προσπάθειές μας έπιασαν τόπο. Ξεπεράσαμε τις δυσκολίες μας και βγήκαμε νικητές με τρόπο μαγικό. Δεν έχω λόγια να περιγράψω τι νιώθω. Νοιώθω ευλογημένος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι στηρίζουν τις προσπάθειες των αθλητών μας. Έχουμε μια χρυσή γενιά αθλητών που πραγματικά ανήκει στην παγκόσμια ελίτ. Ευχαριστούμε την ομοσπονδία και τους χορηγούς μας για τη στήριξη και εμπιστοσύνη», δήλωσε αμέσως μετά την ανεπανάληπτη ελληνική επιτυχία, ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Βαρβεράκης.