Υγεία - Περιβάλλον

31 Ιανουαρίου 2020 12:50 Τελευταία ενημέρωση : 31 Ιανουαρίου 2020 21:19

Κορονοϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Βρετανία

Text to Speech

To Ηνωμένο Βασίλειο κάλεσε τους Βρετανούς να αποφύγουν κάθε «μη απαραίτητο» ταξίδι προς την Κίνα, ενώ η British Airways τις πτήσεις της προς την ηπειρωτική Κίνα.

Κορονοϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Βρετανία

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την εμφάνιση δύο πρώτων κρουσμάτων της νέας ιογενούς πνευμονίας στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι δύο ασθενείς στην Αγγλία, μέλη της ίδιας οικογένειας, βρέθηκαν θετικοί στον ιό», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας της Αγγλίας Κρις Γουίτι σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στην δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας.

«Οι ασθενείς περιθάλπονται από τους ειδικούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ακολουθούμε τα εγκεκριμένα πρωτόκολλα ελέγχου των λοιμώξεων για την αποφυγή νέας εξάπλωσης του ιού», πρόσθεσε.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι διεξάγονται έρευνες για «να εντοπισθούν γρήγορα» τα άτομα που είναι πιθανόν να ήλθαν σε επαφή με τους ασθενείς.

Οι βρετανικές αρχές δεν διευκρίνισαν πού εντοπίσθηκαν τα δύο κρούσματα, ούτε εάν τα πρόσωπα αυτά είχαν επισκεφθεί πρόσφατα την Κίνα.

Ο επίσημος απολογισμός επιβαρύνθηκε σήμερα φθάνοντας τους 213 νεκρούς στην Κίνα και στα περίπου 10.000 κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα (εκτός του Χονγκ Κονγκ).

Την Τρίτη, το Ηνωμένο Βασίλειο κάλεσε τους Βρετανούς να αποφύγουν κάθε «μη απαραίτητο» ταξίδι προς την Κίνα. Την επομένη, η British Airways διέκοψε όλες τις πτήσεις της προς την ηπειρωτική Κίνα.

Για τον επαναπατρισμό των βρετανών υπηκόων από την πόλη Ουχάν, όπου εμφανίσθηκε ο νέος κινεζικός ιός, η βρετανική κυβέρνηση έχει ναυλώσει αεροσκάφος, σε συνεργασία με τις ισπανικές αρχές. Απογειώθηκε σήμερα με 110 επιβάτες, ανάμεσά τους 87 Βρετανούς, λιγότερους από ίσους είχε αρχικά προβλεφθεί.

Αναμένεται να προσγειωθεί στις 13.00 τοπική ώρα και GMT στην αεροπορική βάση του Μπράιζ Νόρτον, σε απόσταση 120 χιλιομέτρων δυτικά του Λονδίνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ