Πολιτική

31 Ιανουαρίου 2020 13:27 Τελευταία ενημέρωση : 31 Ιανουαρίου 2020 21:16

Κοντοζαμάνης: Κανένας λόγος ανησυχίας στην Ελλάδα για τον κορονοϊό

Διάβασέ μου το...

Καθησυχαστικός για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Κοντοζαμάνης: Κανένας λόγος ανησυχίας στην Ελλάδα για τον κορονοϊό
-

Διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας στην Ελλάδα από την εξάπλωση του “Κορονoϊού” έδωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της Μαρίας Αθανασίου από την Ελληνική Λύση, ο κ. Κοντοζαμάνης επεσήμανε ότι η χώρα ακολουθεί τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν κρούσμα του κορονoϊού.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόληψη τυχόν περιστατικών και αντιμετώπισης τυχόν κρούσματος. "Δεν προβαίνουμε σε κινήσεις εντυπωσιασμού. Οφείλουμε να ακολουθούμε τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας”, είπε και συμπλήρωσε πως η Ελλάδα έχει ανάλογη εμπειρία στη διαχείριση τέτοιων περιστατικών.

“Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τυχόν κρούσμα που θα έρθει στη χώρα και έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να είμαστε έτοιμοι”, είπε και ενημέρωσε για τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

"Στις πύλες εισόδου της χώρας, η προετοιμασία συνίσταται σε ενημέρωση των ταξιδιωτών προς και από τις πληγείσες περιοχές, στην ενημέρωση του προσωπικού στις πύλες εισόδου, για την πιθανότητα εισαγωγής κρούσματος και τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση ανίχνευσης αυτού. Στους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας, η προετοιμασία συνίσταται σε ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας και του υπόλοιπου προσωπικού αλλά και όλων των ιδιωτών γιατρών, για την ανάγκη διαλογής και τα μέτρα προφύλαξης και πρόληψης της διασποράς του ιού σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος.

Έχουν ήδη οριστεί νοσοκομεία αναφοράς, κέντρα εργαστηριακής διάγνωσης και υπάρχει επάρκεια σε μέτρα ατομικής προστασίας και κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή για τη νοσηλεία τυχόν περιστατικών. Σε ό,τι αφορά την ενημέρωση του κοινού, η προετοιμασία συνίσταται σε ενημέρωση μέσω του εθνικού οργανισμού δημόσιας υγείας, με αφίσες στις πύλες εισόδου της χώρας, σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας και στα ΜΜΕ”, είπε.