Αθλητικά

31 Ιανουαρίου 2020 23:59

“Μαύρη τρύπα” η άμυνα του Παναθηναϊκού στην Βαλένθια

Διάβασέ μου το...

Πρώτη ήττα μετά από τρεις σερί νίκες για την ομάδα του Πιτίνο…

“Μαύρη τρύπα” η άμυνα του Παναθηναϊκού στην Βαλένθια
-

Μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο και ηττήθηκε 94-87 από την Βαλένθια στην Ισπανία. Παρά την μεγάλη προσπάθεια στο τέταρτο δεκάλεπτο (23-14 το επιμέρους), η ομάδα του Ρικ Πιτίνο «πλήρωσε» τα λάθη και την κάκιστη άμυνα των προηγούμενων 30 λεπτών και τελικά έπεσε στο 13-9, χάνοντας ευκαιρία να πλησιάσει την Μακάμπι στην 5η θέση.

Οι «πράσινοι» ήταν... αλλού στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και η σοβαρή προσπάθεια στο τέλος δεν ήταν αρκετή για να καλύψει όλα όσα έγιναν μέχρι το 30'. Οι Νικ Καλάθης (22 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα) και Ταιρίς Ράις (21 πόντοι) ήταν σχεδόν συγκινητικοί, ο ΝτεΣόν Τόμας (16 πόντοι) πάλεψε, αλλά συνολικά το «τριφύλλι» είχε προβλήματα σε δημιουργία (μόλις 10 ασίστ) και κυρίως στην άμυνα, αφού η Βαλένθια έβρισκε σκορ με όποιον τρόπο ήθελε.

Στο τέλος μάλιστα οι Ισπανοί πήραν σφυρίγματα από την τριάδα των διαιτητών και κυρίως από τον Ρίζικ, αφού υπήρξαν φάσεις στις οποίες έγιναν σοβαρά λάθη (όπως το φάουλ του Τόμας στον Λαμπειρί ή το πέμπτο φάουλ του Καλάθη).

Τα δεκάλεπτα: 27-25, 55-45, 80-64, 94-87

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ