Υγεία - Περιβάλλον

02 Φεβρουαρίου 2020 18:02 Τελευταία ενημέρωση : 02 Φεβρουαρίου 2020 23:24

Κορονοϊός: Σε καραντίνα ο Έλληνας που επέστρεψε στην Ευρώπη από την Κίνα

Διάβασέ μου το...

Θα εξεταστεί μαζί με τους άλλους 249 επιβάτες της πτήσης που προσγειώθηκε στη Γαλλία.

Κορονοϊός: Σε καραντίνα ο Έλληνας που επέστρεψε στην Ευρώπη από την Κίνα
-

Ένας Έλληνας υπήκοος βρίσκεται μεταξύ των επιβατών με τους Ευρωπαίους πολίτες που πήραν τον δρόμο του επαναπατρισμού από την Κίνα . Η πτήση με κατεύθυνση τη Γαλλία μετέφερε πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στην ασιατική χώρα, εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού που εξαπλώνεται ραγδαία.

Η πτήση με τους 250 επιβάτες προσγειώθηκε ήδη στη Γαλλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας που ήταν στο αεροσκάφος δεν νοσεί από τον ιό, ωστόσο για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, σε στρατιωτική σχολή στη Μασσαλία (μαζί με τους υπολοίπους Ευρωπαίους της πτήσης), προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις και θα παραμείνει σε καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες.

Στη στρατιωτική σχολή βρίσκονται ήδη 180 άτομα που εξετάζονται για την πιθανότητα να είναι φορείς του ιού.

ΥΠΕΞ: Είμαστε ευγνώμονες στη Γαλλία για τον επαναπατρισμό του Έλληνα

Ευγνωμοσύνη στη Γαλλία για την οργάνωση του επαναπατρισμού Έλληνα και άλλων πολιτών της ΕΕ από την πόλη Ουχάν της Κίνας, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, εκφράζει με ανάρτηση στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών στην ίδια ανάρτηση ευχαριστεί τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-ιβ Λε Ντριάν και το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών για την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους.

Το υπουργείο Εξωτερικών είναι επίσης σε συνεχή επικοινωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και τους Ευρωπαίους εταίρους για να επαναπατριστούν κι άλλοι δύο Έλληνες που παραμένουν σε περιοχή της Κίνας που τελεί υπό καραντίνα.

Κικίλιας: Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κρούσμα κοροναϊού και στην χώρα μας, όμως, είμαστε έτοιμοι αν υπάρξει τέτοιο περιστατικό να αντιμετωπιστεί και να κοπεί η αλυσίδα της μετάδοσης», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι κάθε νοσοκομείο της χώρας έχει πάρει εντολές για την αντιμετώπιση περιστατικού για τον ιό της Κίνας.

Ο υπουργός εμφανίσθηκε, πάντως, καθησυχαστικός και συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες. Σημείωσε, επίσης, ότι 21 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος στη χώρα μας από την εποχική γρίπη.

Παράλληλα, ανακοίνωσε 43 επιπλέον κρεβάτια ΜΕΘ στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Συμφωνήσαμε με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών και από αύριο έχουμε ακόμα 43 κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, 41 για ενήλικες και 2 για παιδιά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ