Κόσμος

03 Φεβρουαρίου 2020 18:37

“Σχοινοβατούν” οι σχέσεις Πούτιν- Ερντογάν

Διάβασέ μου το...

Αιτία η Συρία αλλά και οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για την Κριμαία...

“Σχοινοβατούν” οι σχέσεις Πούτιν- Ερντογάν
-

 

Σε δοκιμασία έχουν οδηγήσει τις σχέσεις του Ερντογάν με τον Πούτιν τα πυρά πυροβολικού και οι όλμοι που εκτόξευσαν τα συριακά στρατεύματα εναντίον θέσεων κοντά στο συριακό Ιντλίμπ που έχει καταλάβει ο τουρκικός στρατός, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον πέντε Τούρκοι στρατιώτες και τρεις πολίτες και να τραυματισθούν ακόμη εννέα.

Η οργή του Ερντογάν είναι τέτοια, που αποφάσισε να κάνει εισβολή στο Ιντλίμπ με μεγάλες αυτοκινητοπομπές τεθωρακισμένων ενώ ανακοίνωσε ότι βάλλει κατά συριακών θέσεων με Χόβιτζερ, αλλά και με μαχητικά Φ-16. Υποστήριξε μάλιστα ότι σε αντίποινα οι τουρκικές δυνάμεις σκότωσαν 35 Σύρους στρατιώτες.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας διέψευσε  τις πληροφορίες και επέρριψε την ευθύνη στην Τουρκία, που δεν ειδοποίησε τη Ρωσία για την άφιξη και τις αιφνίδιες κινήσεις τουρκικών στρατευμάτων χθες τη νύχτα μέσα στο συριακό έδαφος.

Ο Ερντογάν έριξε κι άλλο “λάδι στη φωτιά” με την επίσκεψή του στην Ουκρανία, από όπου διαμήνυσε στη Μόσχα ότι η προσάρτηση της Κριμαίας είναι παράνομη.

Παράλληλα, ο Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έφθανε στα τουρκο-συριακά σύνορα μαζί με τους επιτελείς του για να οργανώσει τις νέες τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία.

Οι τουρκικές δυνάμεις έπληξαν 54 στόχους στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας και "εξουδετέρωσαν" 76 Σύρους στρατιώτες, ανακοίνωσε ο Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ