Οικονομία

03 Φεβρουαρίου 2020 21:46

Τέλος ο Τόμσεν από το ΔΝΤ

Διάβασέ μου το...

Έπειτα από 37 έτη, ο Δανός οικονομολόγος αποχωρεί από το Ταμείο. Τι δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεορκίεβα.

Τέλος ο Τόμσεν από το ΔΝΤ
-

Αποχωρεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος, Πόουλ Τόμσεν, όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν αναλάβει τη θέση του επικεφαλής στο ευρωπαϊκό τμήμα του ΔΝΤ, τον Νοέμβριο του 2014, ο Τόμσεν ήταν υπεύθυνος για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, ανακοίνωσε πως ο Τόμσεν θα αποχωρήσει στο τέλος Ιουλίου, έπειτα από 37 συναπτά έτη στο Ταμείο. «Ο Πόουλ έχει εργαστεί στενά και με τις 44 χώρες στην Ευρώπη και διαδραμάτισε έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην παροχή αναγκαίων εισηγήσεων και καθοδήγησης σε πολλές χώρες που πραγματοποίησαν τη μετάβαση σε μια οικονομία της αγοράς, μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου», ανέφερε η κ. Γκεοργκίεβα.

Πλέκοντας το εγκώμιο του Δανού οικονομολόγου, η επικεφαλής του ΔΝΤ σημείωσε πως «έγινε γνωστός ως ένας σκληρός και ευσυνείδητος διαπραγματευτής, ο οποίος είχε πάντοτε σαν πρωταρχική του μέριμνα τη μακροπρόθεσμη ευημερία των πολιτών των κρατών-μελών που υπηρετούμε».