Οικονομία

04 Φεβρουαρίου 2020 09:33

Πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ

Διάβασέ μου το...

«Χειρόφρενο» τραβούν τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Τα αιτήματα των εργαζομένων.

Πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ
-

Πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, περί «Ίδρυσης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών, ρυθμίσεις μεταφορών και άλλες διατάξεις».

 Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος, η οποία έχει προγραμματίσει για σήμερα Τρίτη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Κεντρικό Υπεραστικό Σταθμό των ΚΤΕΛ, στην οδό Λιοσίων, απαιτεί την απόσυρση διατάξεων που αφορούν στα ΚΤΕΛ, κυρίως εκείνης για την οποία υποστηρίζει ότι, καταργείται ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται μεταξύ άλλων, ότι το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων:

Επιτρέπει τη χρήση της θέσης πληρώματος των λεωφορείων από επιβάτη σε βάρος της ασφάλειας του προσωπικού και των επιβατών!

Επιτρέπει την εκπροσώπηση των μετόχων με απλή εξουσιοδότηση στις Γενικές τους Συνελεύσεις, παρά την αντίθεσή τους.

Διατηρεί το προνόμιο της ισόβιας σύνταξης των Προέδρων των ΚΤΕΛ από τα χρήματα των επιβατών και της προσαύξησης 5% επί του εισιτηρίου.

Ολοκληρώνει το επονομαζόμενο και ως «πλιάτσικο στη συγκοινωνία» με τη χορήγηση του «μικρού δώρου» των 45 εκατομμυρίων ευρώ στις ιδιωτικές επιχειρήσεις ΚΤΕΛ, ρίχνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και το τελευταίο «φύλλο συκής», το φύλλο της απροκάλυπτης στήριξης των ιδιωτικών συμφερόντων.