Πολιτική

06 Φεβρουαρίου 2020 13:25 Τελευταία ενημέρωση : 06 Φεβρουαρίου 2020 16:24

Κουμουτσάκος: είμαστε σε ετοιμότητα για νέες προσφυγικές ροές

Διάβασέ μου το...

Τι είπε για τις ΜΚΟ, τους ελέγχους και τις αντιδράσεις. Ποιο χρονοδιάγραμμα έθεσε για την θωράκιση της χώρας απέναντι στις ορδές παράτυπων μεταναστών.

Κουμουτσάκος: είμαστε σε ετοιμότητα για νέες προσφυγικές ροές
-

Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα πετύχει τους δύσκολους μήνες της άνοιξης και του καλοκαιριού να είναι η Ελλάδα θωρακισμένη νομικά και επιχειρησιακά αναφορικά με το μεταναστευτικό, εξέφρασε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 o αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος υπάρχει σαφής ενίσχυση των συνόρων τόσο στα θαλάσσια όσο και στα χερσαία σύνορα, με πλωτές και πεζές περιπολίες αντίστοιχα καθώς και δυνατότητα εναέριας παρακολούθησης.

Αμετακίνητος στόχος της κυβέρνησης, όπως ανέφερε, είναι τη διαχρονική περίοδο που φτιάχνει ο καιρός, να είναι η Ελλάδα θωρακισμένη, αν και υπάρχει μια μεγάλη αίρεση σε όλα αυτά και είναι η εμφάνιση μιας νέας κρίσης στην περιοχή, ενδεχόμενο για το οποίο η κυβέρνηση είναι σε ετοιμότητα.

Για τις αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες και την ανησυχία τους για τη μεταναστευτική κρίση, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι χρειάζεται μια μακρά περίοδος συνομιλίας διότι όπως σημείωσε «τίποτα δεν μπορεί να γίνει με τις τοπικές κοινωνίες απέναντι, είναι πολύ δύσκολο, επιβαρύνει τη διαδικασία, πολλοί τοπικοί άρχοντες εξελέγησαν με μία σκληρή ατζέντα σε αυτό το θέμα, πρέπει να δικαιολογήσουν τώρα μία προσαρμογή σε μία πολύ δύσκολη πραγματικότητα, επομένως αυτός είναι ένας παράγων που επιβαρύνει χρονικά». Πρόσθεσε, δε, ότι οι ίδιες οικογένειες που το 2015 άνοιξαν τα σπίτια τους για να φιλοξενήσουν, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που τώρα έχουν υποστεί τη κόπωση του μεταναστευτικού ζητήματος και είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί.

Για τις ΜΚΟ

Για τις ΜΚΟ ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως « έχει αναπτυχθεί ένας βιότοπος γύρω από το ζήτημα του μεταναστευτικού, ένας βιότοπος ο οποίος έχει και νούφαρα αλλά έχει και λειχήνες, εμάς μας ενδιαφέρουν τα λουλούδια, εμάς μας ενδιαφέρουν αυτοί που κάνουν σωστά τη δουλειά τους, που είναι πολλοί, θα έλεγα ότι είναι οι περισσότεροι, αλλά την εικόνα τη χαλάνε άλλοι οι οποίοι αναπτύχθηκαν μέσα σε μία νύχτα γιατί μυρίστηκαν ότι υπάρχει χρήμα και δεν προσέφεραν τίποτα, αντιθέτως επιβάρυναν την κατάσταση και κυρίως ο βασικός λόγος ήταν η στασιμότητα των διαδικασιών, τα στάσιμα νερά των διαδικασιών».

Μιλώντας στον ίδιο σταθμό, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, εξέφρασε την απόψη ότι θα έπρεπε να έχουν "ανέβει" στη Διαύγεια όλα όσα αφορούν οι ΜΚΟ, τους επικεφαλής τους και τα χρήματα που έχουν λάβει. Όπως προσέθεσε «Βεβαίως, η ΝΔ ένα χρόνο μετά δεν έχει φέρει κανένα στοιχείο για όλα αυτά και βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή έχει λερωμένη τη φωλιά του ψήφισε παρόν, γιατί φοβόταν αν ψηφίσει όχι θα του λέγαμε όλοι ότι προσπαθείς να τους καλύψεις, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς είναι όλοι ΣΥΡΙΖΑ,ένας κόσμος από πολιτικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ πήγαινε και δούλευε στις ΜΚΟ,τους έστελναν και τους διοχέτευαν εκεί για να βρουν δουλειά. Ένα χρόνο τώρα, τώρα θα αρχίσουμε πάλι να βρούμε τις ΜΚΟ»;