Κοινωνία

08 Φεβρουαρίου 2020 09:35 Τελευταία ενημέρωση : 08 Φεβρουαρίου 2020 21:14

“Τοξοβόλος του Συντάγματος”: ο μυστηριώδης άνδρας, ο καθαριστής και τα ευρήματα

Διάβασέ μου το...

Στο "μικροσκόπιο" των Αρχών ένας νεαρός κουκουλοφόρος που πλήρωσε υπάλληλο για να καθαρίσει τη γιάφκα. Ενδελεχής έρευνα για τα ευρήματα στο κρησφύγετο.

“Τοξοβόλος του Συντάγματος”: ο μυστηριώδης άνδρας, ο καθαριστής και τα ευρήματα
-

Δέκα ημέρες χρειάστηκαν οι Αρχές για να εντοπίσουν τη γιάφκα του αποκαλούμενου "Τοξοβόλου" και των συνεργών του. Πρόκειται για ένα ισόγειο διαμέρισμα στον Άγιο Νικόλαο, στο οποίο οι αρχές κατάφεραν να φτάσουν λίγο πριν την εντολή που είχε δώσει άγνωστος σε καθαριστή, να σβήσει και τα τελευταία ίχνη.

Στο τάμπλετ, το κινητό, τα usb stick και τις κάρτες sim ευελπιστούν πλέον οι αστυνομικοί να βρουν δεδομένα που θα τους βοηθήσουν στις έρευνες που κάνουν για να μάθουν τι σχεδίαζαν ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» και οι δύο γυναίκες που φέρονται ως συνεργοί του από το καλοκαίρι και μετά.

Από την περασμένη Πέμπτη οι αστυνομικοί πήγαιναν πόρτα πόρτα σε διάφορες περιοχές της Αττικής και ρωτούσαν για τα τρία άτομα που συνελήφθησαν οπλισμένα, το πρωί της Τετάρτης 29 Ιανουαρίου στην Αγία Παρασκευή.

Τοξοβόλος - κρησφύγετο - Άγιος Νικόλαος - Πατήσια

Ένας μυστηριώδης άνδρας συναντήθηκε την Τετάρτη με έναν καθαριστή, από τον οποίο ζήτησε να πάει στο διαμέρισμα στον Άγιο Νικόλαο.

«Το μεσημέρι της Τετάρτης με πήρε ένας άγνωστος άνδρας και μου ζήτησε να συναντηθούμε γιατί πέθανε ο αδερφός του και ήθελε να καθαρίσω το σπίτι. Κλείσαμε ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας. Ήρθε, μου έδωσε 60 ευρώ, τη διεύθυνση και τα κλειδιά και μου είπε να κρατήσω οποιοδήποτε αντικείμενο θέλω και τα υπόλοιπα να τα πετάξω στα σκουπίδια» τόνισε ο καθαριστής.

Ο μυστηριώδης άνδρας φρόντισε όσο διήρκησε η κουβέντα να κρύψει το πρόσωπό του. «Δεν μπορώ να σας περιγράφω τον άνδρα με τον οποίο συναντήθηκα. Φορούσε γυαλιά ηλίου και κουκούλα, ενώ μου έδωσε την εντύπωση ότι ήθελε να κρύψει το πρόσωπό του» πρόσθεσε ο ίδιος.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ - 31/7/2020 - ΤΟΞΟΒΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Στο διαμέρισμα  βρέθηκαν ένα τάμπλετ, ένα κινητό,  τρία usb stick, δύο κάρτες μνήμης, κάρτες sim, drone,  ανδρικά και γυναικεία ρούχα αλλά και φωτογραφίες του Γιάννη Μιχαηλίδη, όπως αυτές που υπήρχαν στην πλαστή ταυτότητα.

Όταν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής  μπήκαν στο ισόγειο διαμέρισμα μαζί με τον ιδιώτη καθαριστή, πριν εκείνος προλάβει να ακουμπήσει, διαπίστωσαν ντουλάπες ανοιχτές χωρίς όμως περιεχόμενο.

Αυτό κάνει τους ερευνητές της Αντιτρομοκρατικής να πιστεύουν ότι κάποιος πήρε τα αντικείμενα από τους χώρους του διαμερίσματος. Για την ώρα όμως δεν γνωρίζουν αν πρόκειται για τα όπλα και τα ρούχα που βρέθηκαν στο μπλε τζιπ την περασμένη εβδομάδα στην Αγία Παρασκευή ή για κάτι πιο σημαντικό.