Κόσμος

09 Φεβρουαρίου 2020 07:17 Τελευταία ενημέρωση : 09 Φεβρουαρίου 2020 13:51

Ταϊλάνδη: νεκρός ο δράστης της σφαγής στο εμπορικό κέντρο

Διάβασέ μου το...

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες στη σφαγή στο εμπορικό κέντρο στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα. Τι ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ταϊλάνδη: νεκρός ο δράστης της σφαγής στο εμπορικό κέντρο
-

Οι ταϊλανδέζικες δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Ταϊλανδό υπαξιωματικό, δράστη της σφαγής στο εμπορικό κέντρο στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα, με τουλάχιστον 27 νεκρούς, επιβεβαίωσαν ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Ανουτίν Σαρνβιρακούλ και ο αρχηγός της αστυνομίας.

"Ευχαριστούμε την αστυνομία και τον στρατό που έδωσε τέλος στην κατάσταση. Ο ένοπλος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε!!!" ανακοίνωσε ο υπουργός με ανάρτησή του στο FacebooκΟ αρχηγός της αστυνομίας ανακοίνωσε επίσης ότι ο δράστης είναι νεκρός και πως η αστυνομική επιχείρηση τελείωσε.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τουλάχιστον 63 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη σφαγή, ενώ 27 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο, συμπεριλαμβανομένου του δράστη της επίθεσηςΟ δράστης σκότωσε ένα μέλος των ειδικών δυνάμεων και τραυμάτισε έναν ακόμη κατά τη διαφυγή του από το εμπορικό κέντρο όπου είχε ταμπουρωθεί, μετέδωσε το Thairath TV.

Ταϊλάνδη - στρατιωτικός - πυροβολισμοί

Ο Ταϊλανδός υπαξιωματικός Τζακραπάντ Τόμα, 34 ετών, ήταν επαγγελματίας στρατιώτης, εκπαιδευτής σκοποβολής στη μονάδα του και εκπαιδευμένος ελεύθερος σκοπευτής στο πρόγραμμα των ειδικών δυνάμεων, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ταϊλάνδης.

Ο Τόμα αντάλλαξε πυρά με τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων στο πολυώροφο γκαράζ του εμπορικού κέντρου. Στη συνέχεια, πυροβόλησε μια φιάλη αερίου, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και μέσα στη σύγχυση εξαφανίστηκε. Ωστόσο, εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα και εξουδετερώθηκε.

Τέτοιου είδους συμβάντα σπανίζουν στην Ταϊλάνδη, εκτός από το νότιο άκρο της όπου εδώ και δεκαετίες δρουν αυτονομιστές αντάρτες. "Είναι πρωτοφανές στην Ταϊλάνδη και θέλω να είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει μια τέτοια κρίση", δήλωσε ο πρωθυπουργός Πραγιούτ Τσαν-Οτσα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο νοσοκομείο της πόλης Νακόν Ρατσασίμα όπου πήγε να επισκεφθεί τους τραυματίες, οι οποίοι διακομίστηκαν εκεί μετά τη σφαγή. Πρόσθεσε ότι τα κίνητρα του δολοφόνου ήταν "προσωπικά", έχουν σχέση με μια διένεξη για την "πώληση ενός σπιτιού" στην οποία θεωρούσε ότι είχε εξαπατηθεί.

Ταϊλάνδη - στρατιωτικός - πυροβολισμοί

Νωρίτερα ο στρατιώτης είχε αναρτήσει στο Facebooκ ένα μήνυμα όπου ανέφερε ότι «ο θάνατος είναι αναπόφευκτος για όλους» και μια φωτογραφία, πιθανότατα του δικού του χεριού να κρατά ένα όπλο. Κάποια στιγμή, αφού είχε ξεκινήσει να πυροβολεί, ανήρτησε το μήνυμα «Να τα παρατήσω;» και στη συνέχεια ο λογαριασμός του έκλεισε.

Ταϊλάνδη - στρατιωτικός - πυροβολισμοί

Ταϊλάνδη - στρατιωτικός - πυροβολισμοί

Ταϊλάνδη - στρατιωτικός - πυροβολισμοί

Ταϊλάνδη - στρατιωτικός - πυροβολισμοί

Ταϊλάνδη - στρατιωτικός - πυροβολισμοί


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ