Πολιτική

09 Φεβρουαρίου 2020 11:33 Τελευταία ενημέρωση : 09 Φεβρουαρίου 2020 21:52

Ακάρ: παράνομη η στρατιωτικοποίηση 16 νησιών

Διάβασέ μου το...

«Κανένας να μην τεστάρει την ισχύ και την δύναμη μας» προειδοποιεί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ακάρ: παράνομη η στρατιωτικοποίηση 16 νησιών
-

Επανέρχεται στο θέμα της αποστρατικοποίησης 16 νησιών του Αιγαίου ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλούσι Ακάρ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Χουριέτ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά από το 1936 και έχει παραβιάσει τις συνθήκες. Παράλληλα τονίζει ότι η χώρα μας ισχυρίζεται πως ο εναέριος χώρος της είναι 10 μίλια ενώ τα χωρικά της ύδατα φτάνουν τα 6 μίλια.

«Ο τρόπος προσέγγισης της Ελλάδας είναι να δυσκολέψει την επίλυση των προβλημάτων σε κοινό επίπεδο» αναφέρει ο Ακάρ, ενώ δεν διστάζει να προχωρήσει και σε προειδοποιήσεις προς την Αθήνα: «Στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο. Δεν θα δεχθούμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τόνισε ότι περιμένει από την Ελλάδα να παραμείνει πιστή στις σχέσεις καλής γειτονίας, ενώ σημείωσε με νόημα: «Δεν υπάρχει περίπτωση επιβίωσης κανενός σχεδίου αν δεν είμαστε μέσα κι εμείς».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι στην Κύπρο η χώρα του είναι εγγυήτρια δύναμη και θα υποστηρίξει τα δικαιώματά της όπως και των Τουρκοκυπρίων αδελφών. «Κανένας να μην τεστάρει την ισχύ και την δύναμη μας» καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ