Αθλητικά

10 Φεβρουαρίου 2020 20:20

“Μοιρασιά” για Παναιτωλικό και Βόλο

Διάβασέ μου το...

Οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» το γήπεδο του Αγρινίου στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

“Μοιρασιά” για Παναιτωλικό και Βόλο
-

Ο Παναιτωλικός υποδέχτηκε την ομάδα του Βόλου, στο Αγρίνιο, για την αυλαία της 23ης αγωνιστικής της Super League.

Το πολλαπλώς επαναλαμβανόμενο, εφετινό «μάθημα» με τα γκολ των αντιπάλων του στα τελευταία λεπτά, δεν έγινε... μάθημα για τον Παναιτωλικό, που «πληγώθηκε» το βράδυ της Δευτέρας (10/2) και από το Βόλο στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων. Σε ένα ματς που οι «κυανοκίτρινοι» είχαν υπό τον έλεγχό τους από το πρώτο λεπτό, έχοντας πάρει προβάδισμα με τον Αντονί Μουνιέ από το 42', «μίλησε» τελευταίος ο Δημόπουλος ο οποίος σημείωσε ένα γκολ από το... πουθενά κι έδωσε την ευκαιρία στους Θεσσαλούς να φύγουν με το ισόπαλο 1-1 από το Αγρίνιο.

Αποτέλεσμα που κράτησε τον Παναιτωλικό στους 14 βαθμούς και (οριστικά) στη 13η θέση της κανονικής περίοδο, καθώς δεν προλαβαίνει τη 12η Λαμία (25 βαθμοί) και πλέον θα χρειαστεί να κάνει υπερπροσπάθεια στα πλέι-άουτ, για να καλύψει το χάντικαπ και να αποφύγει το μπαράζ παραμονής. Έχοντας βεβαίως πίσω του σε απόσταση (μόλις) 4 βαθμών και τον 14ο Πανιώνιο (10 βαθμοί).

Ο Μουνιέ στο 12’ (απόκρουση Γκαραβέλη σε κόρνερ) κι ο Άλβαρες στο 34’ (άστοχο πλασέ από καλή θέση), έριξαν τις δύο πρώτες... προειδοποιητικές βολές, μέχρι το «χτύπημα» του Γάλλου μεσοεπιθετικού στο 42’, που «διάβασε» την εξέλιξη της φάσης (απόκρουση του Γκαραβέλη στο σουτ του Ντίας) και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0 για τον Παναιτωλικό.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν ξανά με το... γκάζι πατημένο κι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για δεύτερο γκολ με τους Ντάουντα (48’) και Άλβαρες (62’, πλασέ που έγλυψε το οριζόντιο δοκάρι). Στο ενδιάμεσο (52’) ο Βόλος διαμαρτυρήθηκε έντονα, διότι η αρχική υπόδειξη του Κατσικογιάννη για πέναλτι σε ανατροπή του Τόρες από τον Σίεσταντ, μετατράπηκε σε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, έπειτα από έλεγχο στο VAR από τους διαιτητές Κοτσάνη και Νικολακάκη, που βρίσκονταν στο control room.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Βόλος ανέβηκε πιο ψηλά για να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης κι εντέλει η επιμονή του δικαιώθηκε στο 90'+6'.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΒΟΛΟΣ

Ο διαιτητής Κατσικογιάννης (Ηπείρου) απέβαλλε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεω τον Ντίας για χτύπημα εκτός φάσης στον Κάσες, ενώ λίγα λεπτά αργότερα με έλεγχο του VAR, αποβλήθηκε και ο Μάντζης του Βόλου για «απάντηση» με χτύπημα στον Ντίας. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν ακόμη οι Φάρλεϊ Ρόσα, Τζανακάκης από πλευράς Παναιτωλικού και ο Κάσες από πλευράς Βόλου.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μ. Χάβος): Φερνάντες, Κέβιν Μαρτίν, Μαλής, Σίεστεντ, Τζανακάκης, Ντάλσιο, Ντίας, Ρόσα, Αλβάρες (74’ Ταχάρ), Μουνιέ (86’ Φρεντ), Ντάουντα (81’ Μπαΐροβιτς).

ΒΟΛΟΣ (Α. Γκαγιέγκο): Γκαραβέλης, Ντεντάκης (72’ Λύρατζης), Οικονόμου, Τσίκα, Δημόπουλος, Φεράρι (65’ Κάσες), Τσοκάνης (78’ Μπαλογιάννης), Γκουαροτσένα, Μουνίθ, Τόρες, Μάντζης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ