Τεχνολογία - Επιστήμη

13 Φεβρουαρίου 2020 17:01

Test drive σε ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο έκανε ο Τασούλας

Text to Speech

Στο υπόγειο πάρκινγκ της Βουλής έχει εγκατασταθεί από τη ΔΕΗ σταθμός φόρτισης με πέντε παροχές...

Test drive σε ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο έκανε ο Τασούλας

Στην εποχή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων πέρασε η Βουλή κι ο Πρόεδρος της Κώστας Τασούλας θέλησε να κάνει μια μικρή βόλτα στο προαύλιο χώρο, μιλώντας για τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης και τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει προκειμένου να γίνει πιο “πράσινο” το Κοινοβούλιο.  

Ο κ. Τασούλας που παρέλαβε ένα αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του στην Αθήνα, έδειξε ενθουσιασμένος και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι κι άλλοι βουλευτές θα θελήσουν να παραλάβουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Μέχρι στιγμής, ο αριθμός εκείνων που επέλεξαν την “πράσινη” μετακίνηση ανέρχεται σε 26, 24 βουλευτές και 2 ευρωβουλευτές. Μάλιστα, εδώ και  λίγο καιρό,  στο υπόγειο πάρκινγκ της Βουλής έχει εγκατασταθεί από τη ΔΕΗ σταθμός φόρτισης με πέντε παροχές.  

Κώστας Τασούλας - ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο - Βουλή

Μεγαλύτερο πάντως, ενδιαφέρον  υπάρχει από τους βουλευτές που εκλέγονται στο λεκανοπέδιο κι αυτό γιατί το δίκτυο επαναφόρτισής τους σε ολόκληρη τη χώρα είναι περιορισμένο. 

Ο Πρόεδρος της Βουλής έλεγε στους δημοσιογράφους ότι το αυτοκίνητο με ισχύ 136 άλογα, είναι αθόρυβο και δεν έχει ταχύτητες. Διανύει 100 χιλιόμετρα με 2,5 ευρώ ρεύμα. Η αυτονομία του εντός πόλης είναι 240 χιλιόμετρα και εκτός πόλης που αναπτύσσονται μεγαλύτερες ταχύτητες είναι 200 χιλιόμετρα.