Πολιτική

17 Φεβρουαρίου 2020 09:00 Τελευταία ενημέρωση : 17 Φεβρουαρίου 2020 12:31

Μεταναστευτικό: “παγώνουν” οι επιτάξεις ακινήτων

Διάβασέ μου το...

Ο Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε ότι μπαίνουν στο "ψυγείο" οι επιτάξεις, προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος μέχρι την Παρασκευή.

Μεταναστευτικό: “παγώνουν” οι επιτάξεις ακινήτων
-

Στο «ψυγείο» μπαίνει η απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη ακινήτων και εκτάσεων σε Λέσβο, Χίο και Σάμο προκειμένου να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών.

Το «πάγωμα» των επιτάξεων ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, μιλώντας το πρωί στην κρατική τηλεόραση.

Όπως είπε ο υπουργός, οι επιτάξεις «παγώνουν» μέχρι και την Δευτέρα, προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος με τους φορείς των νησιών έως την Παρασκευή.

Σε μήνυμά του στο Instagram ο υπουργός τονίζει: "Μια εβδομάδα προθεσμία στην τοπική αυτοδιοίκηση να υποδείξει άλλους χώρους για τις κλειστές δομές στα νησιά. Όλα είναι έτοιμα για την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου, ώστε να κλείσουν οι άναρχες ανοιχτές δομές και να επιταχυνθεί η πολιτική ασύλου και επιστροφών".

Μηταράκης - Instagram

Σύμφωνα με τον υπουργό, «θα συναντηθούμε, Παρασκευή ή Σάββατο και περιμένω να μου υποδείξουν, άλλους εναλλακτικούς χώρους. Θέλουμε τον διάλογο, αλλά έχουμε την ευθύνη να υπάρχουν λύσεις. Είναι ξεκάθαρη η δέσμευση της κυβέρνησης ότι τα ανοιχτά κέντρα θα κλείσουν. Θα έχει μια πρακτική διαδικασία, θα ξεκινήσουμε από τον Φεβρουάριο», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου στο «Θέμα 104,6». Ο Νότης Μηταράκης ανέφερε, ότι «το κρίσιμο είναι να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό τα κλειστά κέντρα. Όσο δεν λειτουργεί η λογική των κλειστών κέντρων, θα έχουμε και ροές οικονομικών μεταναστών».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, αποκάλυψε ότι ζήτησε από τον κ. Μηταράκη να «παγώσει» προσωρινά τις επιτάξεις για να προχωρήσει ο διάλογος. «Ο υπουργός έκανε αποδεκτό το αίτημά μου» είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Κολλάρος, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου, τόνισε ότι θα προσφύγουν στο ΣτΕ για να σταματήσει η επίταξη των ακινήτων ώστε να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα για μετανάστες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ