Πολιτική

20 Φεβρουαρίου 2020 16:07 Τελευταία ενημέρωση : 20 Φεβρουαρίου 2020 21:08

Μουτζούρης στον ΑΝΤ1: Δεν πρόκειται να κάνουμε ρήξη – Δε θέλουμε νέες δομές

Διάβασέ μου το...

Ξεκάθαρος ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου για τη δημιουργία κλειστών δομών στα νησιά. Απηύθυνε πρόσκληση στον Νότη Μηταράκη για επανεκκίνηση του διαλόγου.

Μουτζούρης στον ΑΝΤ1: Δεν πρόκειται να κάνουμε ρήξη – Δε θέλουμε νέες δομές
-

Για την τεταμένη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά με το σχέδιο της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλειστά κέντρα κράτησης για τους πρόσφυγες και μετανάστες μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

«Όταν συζητήσαμε με τον κύριο υπουργό καταλήξαμε στο ότι παγώνουν οι διαδικασίες επιτάξεως για να κάνουμε διάλογο από μηδενική βάση. Μετά η κυβέρνηση το ξανασκέφτηκε και δεν ήθελε διάλογο από μηδενική βάση και ήθελε από εμάς μόνο να προτείνουμε θέσεις για τις δομές. Δεν είναι αυτός στο ο στόχος μας εμείς θέλουμε συζήτηση από μηδενική βάση διότι έχουμε άλλες σκέψεις να τους προτείνουμε. Κατά συνέπεια είμαστε τώρα είμαστε τώρα σε μία διακοπή συζητήσεως. Εάν η κυβέρνηση θέλει συζήτηση από μηδενική βάση είμαστε εδώ», δήλωσε αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό.

Ξεκαθάρισε πάντως πως δεν θα προχωρήσει σε ρήξη με την κυβέρνηση, «ούτε θα κάνουμε σκηνικά πολέμου», και τόνισε ότι θέλει διάλογο από την αρχή.

Αργότερα ο κ. Μουτζούρης είχε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων στο περιφερειακό συμβούλιο και τους ενημέρωσε για όλα όσα συζητήθηκαν στις Βρυξέλλες, αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επιτάξεις περιοχών στα νησιά με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης, μιλώντας στην κάμερα του «Ν», o κ. Μουτζούρης αποκάλυψε πως θα προσκαλέσει τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, μέσα στο σαββατοκύριακο στη Μυτιλήνη προκειμένου να επανεκκινήσει ο διάλογος με την Κυβέρνηση, αλλά από «μηδενική βάση» όπως επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου εδώ και μέρες στις δημόσιες τοποθετήσεις του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ