Παράξενα

26 Φεβρουαρίου 2020 23:16

“Βουτιά” από καταρράκτη που κόβει την ανάσα (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Εικόνες που κόβουν την ανάσα προσφέρει ο αθλητής του κανόε καγιάκ με τη παράτολμη προσπάθειά του να πέσει από καταρράκτη ύψους 40 μέτρων.

“Βουτιά” από καταρράκτη που κόβει την ανάσα (βίντεο)
-

Ο Ντέιν Τζάκσον, είναι πρωταθλητής του κόσμου στο ελεύθερο στυλ του κανόε καγιάκ και όπως φαίνεται είναι και ατρόμητος αφού τόλμησε να “κατακτήσει” έναν καταρράκτη ύψους 40 μέτρων κατέχοντας και το ρεκόρ για την δεύτερη υψηλότερη πτώση από καταρράκτη παγκοσμίως. Ο καταρράκτης Salto Del Maule στις Άνδεις της Χιλής έγινε ο στόχος του, από τη μέρα που είδε μια φωτογραφία του το 2016. 

Σε βίντεο που τράβηξαν συνεργάτες ο ατρόμητος αθλητής από το Τενεσί των ΗΠΑ, διακρίνεται να πλησιάζει το χείλος του καταρράκτη και να χάνεται πέφτοντας μέσα στα αφρισμένα νερά. Λίγο αργότερα επανεμφανίζεται σε κάποια απόσταση χωρίς το κανόε καγιάκ του.

Ο Τζάκσον κατέγραψε την πτώση του και με κάμερα που έφερε πάνω του, με τις σκηνές να κόβουν την ανάσα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

The greatest view I have ever gotten to experience. | #saltomaule #stareitdown #glorious #gopro

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dane Jackson (@danejacksonkayak) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Stare it down, feel it out, set it..... | ??- @novusselect | | #saltomaule #stout #beast

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dane Jackson (@danejacksonkayak) στις

Ο γενναίος αθλητής, πρόλαβε να κάνει πράξη το όνειρό του για το άλμα από τον Salto del Maule, καθώς ο καταρράκτης είναι πιθανό να μην υπάρχει σε έναν μήνα, καθώς οι Αρχές της Χιλής κατασκευάζουν ένα υδροηλεκτρικό φράγμα που θα εκτρέψει μόνιμα τον ρου του ποταμού Μάουλε.

Ο Ντέιν Τζάκσον κάνει κανόε καγιάκ από την ηλικία των δύο ετών και μέχρι τώρα έχει κατακτήσει έξι καταρράκτες ύψους άνω των 30 μέτρων σ’ ολόκληρο τον πλανήτη. Το παγκόσμιο ρεκόρ, πάντως, κατέχει ο συμπατριώτης Τάιλερ Μπραντ, από τη Μοντάνα, που έχει κατακτήσει τον ύψους 57 μέτρων καταρράκτη Παλούζ στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ