Πολιτική

23 Φεβρουαρίου 2020 09:08 Τελευταία ενημέρωση : 23 Φεβρουαρίου 2020 11:59

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Διάβασέ μου το...

Ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ
-

Συνεδριάζει αυτήν την ώρα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός επεφύλαξε σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας τη χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και συγκρίνοντας τα δύο πρώτα επτάμηνα της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τότε είχαμε capital controls, σήμερα έχουν καταργηθεί, τότε ψηφιζόταν ο νόμος Παρασκευόπουλου και απελευθερώνονταν χιλιάδες εγκληματίες, σήμερα ο νόμος έχει καταργηθεί και έχουν προσληφθεί 1500 νέοι αστυνομικοί. Η χώρα δανειζόταν στο δεκαετές της ομόλογο με επιτόκιο 14,6 % και σήμερα για πρώτη φορά το επιτόκιο του δεκαετούς έχει πέσει κάτω από το 1%. Τότε οι καταθέσεις είχαν μειωθεί κατά 42 δισ. ευρώ και σήμερα ήδη έχουν επιστρέψει στο τραπεζικό σύστημα 8 δισ. ευρώ Και βέβαια τότε υπογραφόταν το τρίτο μνημόνιο και σήμερα έχει κλείσει το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στις προτεραιότητες και το έργο της κυβέρνησης καθώς και στα θέματα της επικαιρότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του αναμένεται να στηλιτεύσει τη στάση της Άγκυρας και να στείλει ηχηρό μήνυμα για το Μεταναστευτικό.

Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις των μελών της Πολιτικής Επιτροπής. Επίσης στη συνεδρίαση θα ψηφιστούν τροποποιήσεις στον κανονισμό λειτουργίας των Περιφερειακών Οργανώσεων και θα εκλεγούν οκτώ συνολικά αιρετά μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ