Καιρός

25 Φεβρουαρίου 2020 06:05

Καιρός: ήλιος, βροχές και άνεμοι 6 μποφόρ την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές προβλέπεται να εκδηλωθούν βροχοπτώσεις. Από ποιες διευθύνσεις θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος προβλέπεται να είναι ό καιρός όλη την Τρίτη. Πιθανότητα ασθενών βροχών υπάρχει για το βράδυ στα βορειοδυτικά της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, το πρωί στο βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Σταδιακά θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι, που το βράδυ θα φτάσουν στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα της Δευτέρας.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες βόρειοι, έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, με ένταση 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα γίνουν νοτιάδες, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 02 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη τιμή της θα είναι, κατά τόπους, 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που το βράδυ θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι, βαθμιαία νότιοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 02 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη, τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3-5 μποφόρ, που από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις στα βόρεια από αργά το απόγευμα. Στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, που από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη, στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά, τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη 7 μποφόρ, από το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ