Υγεία - Περιβάλλον

25 Φεβρουαρίου 2020 14:16

Γαργαλιάνος για κορονοϊό: κρίσιμος ο έλεγχος στα πρώτα περιστατικά

Διάβασέ μου το...

Βέβαιος για την έλευση του ιού στην Ελλάδα, δηλώνει ο Πρ. της Ελλ. Ετ. Λοιμώξεων. Ποια είναι τα “καλά νέα”, ποιοι είναι οι πιο ευάλωτοι.

Γαργαλιάνος για κορονοϊό: κρίσιμος ο έλεγχος στα πρώτα περιστατικά
-

 

«Είμαστε έτοιμοι, τουλάχιστον θεωρητικά να περιορίσουμε το πρώτο περιστατικό, όλο το παιχνίδι παίζεται στον έλεγχο των πρώτων περιστατικών» εκτίμησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, ο οποίος μίλησε στο ΘΕΜΑ 104.6. 

Όπως ανέφερε, «αν κατορθώσουμε αυτούς και τους ελέγξουμε τότε θα αργήσει η μετάδοση στον υπόλοιπο πληθυσμό και έτσι κερδίζουμε χρόνο», ενώ συμφώνησε με την άποψη ότι όσο πιο αργά φτάσει ο κορονοϊός στην Ελλάδα, τόσο το καλύτερο, διότι «προετοιμάζεται ο κόσμος, αλλά και οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, ενώ ισχύει και το ότι όσο ζεσταίνει ο καιρός, τόσο λιγότερη μεταδοτικότητα έχει ο ιός». 

Ο κ. Γαργαλιάνος ήταν κατηγορηματικός στην εκτίμησή του ότι θα έλθει και στη χώρα μας ο ιός, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα είμαστε έτοιμοι και «ας είμαστε και τυχεροί», όπως είπε. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων «αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι δεν έχουμε κάποιο φάρμακο» και επισήμανε ότι «κινδυνεύουν αυτοί που χρόνια νοσήματα ή μεγάλη ηλικία, επισημαίνοντας ότι σε παιδιά κάτω των 15 ετών δεν έχει σημειωθεί κανένας θάνατος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ