Καιρός

02 Μαρτίου 2020 07:02

Kαιρός: Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας την Καθαρά Δευτέρα

Διάβασέ μου το...

Υψηλές θερμοκρασίες και άνεμοι ό,τι πρέπει για το πέταγμα του χαρταετού. Αναλυτική πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή.

Kαιρός: Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας την Καθαρά Δευτέρα
-

Αραιές νεφώσεις με άνοδο της θερμοκρασίας, που θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου, θα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού την Καθαρά Δευτέρα. Τοπικές βροχές αναμένονται στα βορειοδυτικά μέχρι το απόγευμα. Σταδιακή ενίσχυση των νοτίων ανέμων, που θα φτάσουν στα πελάγη το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις μέχρι τις απογευματινές ώρες πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών βροχών στη δυτική Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά τοπικά 5 και στο Θρακικό από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδoνία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις στα βόρεια αυξημένες, με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά μέχρι το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρό θα είναι γενικά αίθριος, πρόσκαιρα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι 4 με 5 και από το μεσημέρι 6 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης από τις βραδινές ώρες. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Τρίτη 3 Μαρτίου στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ στα δυτικά οι βροχές θα ενταθούν θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, πιθανώς στα βορειοδυτικά κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ