Υγεία - Περιβάλλον

04 Μαρτίου 2020 21:47 Τελευταία ενημέρωση : 05 Μαρτίου 2020 06:39

Κορονοϊός: έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε η Κυβέρνηση

Διάβασέ μου το...

Έντονος προβληματισμός μετά απο το 9ο κρούσμα στην Ηλεία και τους δεκάδες ανθρώπους με τους οποίους συχνωτίστηκε ο συνταξιούχος.

Κορονοϊός: έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε η Κυβέρνηση
-

(εικόνα αρχείου)

Έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης η Κυβέρνηση μετά το ένατο κρούσμα που προσβλήθηκε από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες αργά το βράδυ έγινε σύσκεψη στο Μαξίμου, με την συμμετοχή της ηγεσίας του Υπ. Υγείας και άλλων μελών της κυβέρνησης, προκειμένου να καθοριστεί το νέο πλαίσιο προληπτικών μέτρων ενάντια στην εξάπλωση της νόσου.

Τα μέτρα κρίθηκαν επιβεβλημένα μετά το 9ο κρουσμα, έναν 66χρονο συνταξιούχο εκπαιδευτικό, που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο του Ρίου, αφού ταξίδεψε πρόσφατα με γκρουπ δεκάδων ατόμων στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην Ηλεία, την Ζάκυνθο και την Αχαΐα  κλείνουν σχολεία, αθλητικά κέντρα, κινηματογράφοι, θέατρα αρχαιολογικοί χώροι για 48 ώρες.

Τα μέτρα αφορούν τους τρεις νομούς καθώς από αυτούς προέρχονται οι 54 εκδρομείς στους Αγίους Τόπους μεταξύ των οποίων ο 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός που διαπιστώθηκε ως το ένατο κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ήταν οργανωμένη θρησκευτική εκδρομή . Γύρισαν στις 27 Φεβρουαρίου. Τα 54 άτομα  βρίσκονταν στο ίδιο λεωφορείο. Στην εκδρομή πήραν μέρος και άνθρωποι από  Αμαλιάδα, Πάτρα, Γαστούνη και Ζάκυνθο. 

Ο 66χρονος νοσεί βαριά και νοσηλεύεται στην Πάτρα. Είχε περάσει και από το νοσοκομείο Αμαλιάδας. Από κει μεταφέρθηκε την Καθαρά Δευτέρα στο Ρίο φορώντας μάσκα και γάντια. Αρχικά νοσηλεύθηκε σε θάλαμο μαζί με άλλον έναν ασθενή. 

Μετά από ένα 24ωρο επιδεινώθηκε η κατάσταση του και οι γιατροί στην Πάτρα αν και το περιστατικό δεν ενέπιπτε στον ορισμό του κρούσματος τον απομόνωσαν και αποφάσισαν να τον ελέγξουν για κορονοϊό. 

Αμέσως ξεκίνησε ο εντοπισμός όλων των συμμετεχόντων στην εκδρομή, θα πάρουν δείγμα από όλους -έχουν ήδη ξεκινήσει- ενώ αποφάσισαν και την λήψη των έκτακτων μέτρων με τα οποία συμφωνεί και ο ECDC. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στον έλεγχο των επαγγελματιών υγείας ώστε να βεβαιωθεί ότι δεν έχουν μολυνθεί από τον ιό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ