Life

11 Μαρτίου 2020 11:20 Τελευταία ενημέρωση : 11 Μαρτίου 2020 11:23

“Special Report”: Η “πολιορκία” στα ελληνοτουρκικά σύνορα (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Μία μεγάλη έρευνα και στις δύο πλευρές του Αιγαίου έφερε στο "φως" ο Τάσος Τέλλογλου, μαζί με τον Αντώνη Φουρλή και τους δημοσιογράφους του ΑΝΤ1.

“Special Report”: Η “πολιορκία” στα ελληνοτουρκικά σύνορα (εικόνες)
-

Ο Τάσος Τέλλογλου και η δημοσιογραφική του ομάδα παρουσίασαν την Τρίτη 10 Μαρτίου, στο «Special Report», μια μεγάλη έρευνα για την κρίση στα σύνορα και στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Ο ίδιος ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη, απ’ όπου ξεκίνησε το κύμα προσφύγων και μεταναστών που έστειλε ο Ταγίπ Ερντογάν στα ελληνικά σύνορα. Εκεί, ερεύνησε πώς άνθρωποι, που ξεσηκώθηκαν από το τουρκικό καθεστώς, μετακινούνται με τη βοήθεια των Αρχών. 

Το «Special Report» ταξίδεψε, επίσης, στην Αδριανούπολη για να διαπιστώσει πως η πλειοψηφία των ανθρώπων που έστειλε εκεί η τουρκική κυβέρνηση είναι οικονομικοί μετανάστες.

SPECIAL REPORT - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΒΡΟΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Τούρκοι αναλυτές μίλησαν στην εκπομπή για τα κίνητρα και τη στρατηγική του Τούρκου Προέδρου, ενώ στις Βρυξέλλες το «Special Report» εξέτασε πώς η σχέση Τουρκίας – Ευρώπης έθεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση σε κατάσταση ομηρίας.

Ακόμη, ο Χρήστος Μαζανίτης βρέθηκε στον Έβρο και κατέγραψε τις προσπάθειες του ελληνικού στρατού, της αστυνομίας και των Εθνοφυλάκων να αποτρέψουν την άτυπη «πολιορκία» των συνόρων.

SPECIAL REPORT - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΒΡΟΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Η κάμερα της εκπομπής κατέγραψε τα τεχνάσματα των διακινητών, τα κρυφά περάσματα που χρησιμοποιούν οι μετανάστες αλλά και τις εναέριες και επίγειες περιπολίες των ελληνικών αρχών που φυλάσσουν τα σύνορα.

Το «Special Report» εξασφάλισε αποκαλυπτικές εικόνες από το Δέλτα του Έβρου και τα ελληνοτουρκικά σύνορα, πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης, ενώ στην εκπομπή μίλησαν και οι κάτοικοι του Έβρου για το πώς η κρίση στα σύνορα άλλαξε τη ζωή τους.

SPECIAL REPORT - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΒΡΟΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

«Special Report» - Κάθε Τρίτη, στις 23:45

#SpecialReportGR

Facebook: SpecialReportGR

Twitter: SpecialReportGR

Instagram: specialreportgr

Μείνετε συντονισμένοι!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ