Κοινωνία

10 Μαρτίου 2020 17:09 Τελευταία ενημέρωση : 10 Μαρτίου 2020 23:26

Κορονοϊός: κλειστά τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα

Διάβασέ μου το...

Πρόσθετα μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Β. Κικίλιας. Πόσο θα κρατήσει το "λουκέτο", τι ισχύει για τα φροντιστήρια.

Κορονοϊός: κλειστά τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα
-

Το κλείσιμο όλων των σχολείων στην χώρα για τις επόμενες 14 ημέρες ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορονϊού στη χώρα.

Το μέτρο αφορά όλες τις βαθμίδες, απο τα νηπιαγωγεία μέχρι και τα δημόσια Πανεπιστήμια, περιλαμβανομέων των πάσης φύσεως δημόσιων και ιδιωτικών σχολών, ΙΕΚ κτλ.

Το μέτρο όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Ακόμη, ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει μέριμνα και για τους εργαζόμενους γονείς που θα αναγκαστούν να μείνουν στο σπίτι τους, για να φροντίζουν τα παιδιά, τα οποία ο κ. Κικίλιας ζήτησε να μεριμνήσουν οι γονείς ώστε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους εκτός σπιτιού, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται έξαρση της μετάδοσης του ιού. 

Ο Υπ. Υγείας επεσήμανε την ανάγη επίδειξης της "ατομικής ευθύνης", τονίζοντας ότι "είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα".

Για περίπου μία ώρα υπήρξε σύγχυση, καθώς αν και ανακοινώθηκε ότι κλείνουν όλα τα σχολεία, δεν υπήρξε ανακοίνωση για τα φροντιστήρια, θέμα που διευθετήθηκε με πρωτοβουλία της Νίκης Κεραμέως.

Τι αναφέρει η ΚΥΑ

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, με την οποία αποφασίζεται η απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών στην Ελλάδα, δημοσίων και ιδιωτικών, από αύριο και για τις επόμενες 14 ημέρες. 

«Το μέτρο αφορά σε σχολεία, πανεπιστήμια και λοιπές εκπαιδευτικές δομές που εποπτεύονται από το υπ. Παιδείας, όπως ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ και φροντιστήρια», αναφέρει η ΚΥΑ. «Οι δομές αναστέλλουν τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία (αλλά όχι και την εξ αποστάσεως), καθώς και συναθροίσεις, όπως σε εστιατόρια, βιβλιοθήκες, αναγνωστήρια κλπ.», προστίθεται. 

Ξεκαθαρίζεται πάντως, ότι οι διοικητικές υπηρεσίες και οι εστίες στέγασης θα λειτουργούν κανονικά και η έρευνα στα πανεπιστήμια θα διενεργείται απρόσκοπτα. «Το έκτακτο αυτό μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στους πολίτες», διευκρινίζεται στο τέλος της ΚΥΑ.

Το πρωί της Παρασκευής, ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα αυξήθηκε σε 89, καθώς και ότι επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του 66χρονου που νοσηλεύεται στην Εντατική, του Νοσοκομείου του Ρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ