Υγεία - Περιβάλλον

11 Μαρτίου 2020 15:14 Τελευταία ενημέρωση : 11 Μαρτίου 2020 22:33

Κορονοϊός: 99 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Διάβασέ μου το...

Τρεις οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην Εντατική. Δεκάδες σε κατ΄ οίκον απομόνωση. Εκτακτες προσλήψεις και αλλαγές στο πρόγραμμα των χειρουργείων. Ειδική άδεια σε γονείς με παιδιά έως 15 ετών.

Κορονοϊός: 99 τα κρούσματα στην Ελλάδα
-

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 10 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αργά το απόγευμα βρέθηκαν θετικά ακόμη τρία κρούσματα, στην Καστορία, μεταξύ των οποίων ένας ιατρός και ένας υπερήλικας..

Πάντως, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, που δόθηκε στν δημοσιότητα λίγο μετά τις 15:00 της Τετάρτης, το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται σε 99, από τους οποίους 95 είναι ελληνικής καταγωγής και 4 ξένης υπηκοότητας.

Τρεις από τους ασθενείς νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (σημ: δύο ασθενείς) και του ΑΧΕΠΑ. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται. Στην Εντατική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, που βρίσκεται στο Ρίο, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός και  σε σταθερή κατάσταση ακόμη ένας ασθενής.

Από τα κρούσματα, τα 29 νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη, ενώ 68 παραμένουν σε απομόνωση στα σπίτια τους.

"Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη", τονίζει ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό.

Αλλαγές στην λειτουργία των χειρουργείων

Όπως ανακοινώθηκε απο το Υπ. Υγείας, "Λόγω της αναμενόμενης αύξησης στη ζήτηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων, το πρόγραμμα των χειρουργείων προσαρμόζεται άμεσα, μέχρι νεοτέρας, και θα καλύπτει μόνο τα έκτακτα περιστατικά και τα περιστατικά εκείνα τα οποία δεν δύναται να αναβληθούν. Επίσης, αναβάλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, μέχρι νεοτέρας".

Ακόμη, δρομολογήθηκε η πρόσληψη με διαδικασίες - εξπρές 2.000 επαγγελματιών υγείας, κυρίως νοσηλευτών, για τα νοσοκομεία όλης της χώρας

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, αναστέλλεται η λειτουργία των παιδότοπων σε όλη τη χώρα.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ανακοινώθηκαν - στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων - νέα μέτρα, όπως η άδεια ειδικού σκοπού για γονείς με παιδιά έως 15 ετών, ένα μέτρο που κρίθηκε επιβεβλημένο μετά το κλείσιμο για 14 ημέρες όλων των σχολείων στην χώρα.

Εν τω μεταξύ, μετά το πρώτο κρούσμα στην Τουρκία, που ανακοιινώθηκε το βράδυ της Τρίτης, την Τετάρτη, η Αλβανία και η Βουλγαρία ανακοίνωσαν τους πρώτους νεκρούς απο κορονοϊό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ