Υγεία - Περιβάλλον

24 Μαρτίου 2020 18:01 Τελευταία ενημέρωση : 24 Μαρτίου 2020 22:15

Κορονοϊός: 743 κρούσματα στην Ελλάδα

Διάβασέ μου το...

Η εξέλιξη της επιδημίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα.

Κορονοϊός: 743 κρούσματα στην Ελλάδα
-

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του COVID-19, Σωτήρη Τσιόδρα, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 48 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στα 743 κρούσματα σε όλη την χώρα.

Ο αριθμός των νεκρρών, σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα έχει αυξηθεί σε 20 σε όλη την χώρα. Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων ήταν τα 75 έτη.

134 ασθενείς με COVID-19 νοσηλεύονται. Στην πλειοψηφία τους είναι άνδρες (60%). Διασωληνώμενοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται συνολικά 45 συμπολίτες μας. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 68 έτη.

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως ολοένα και περισσότερες χώρες του κόσμου λαμβάνουν μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, προκειμένου να εμποδίσουν τη διασπορά του ιού.

«Απαιτείται μία τεράστια εθνική προσπάθεια», σημείωσε.

Ανέφερε πως υπάρχουν κάποια αισιόδοξα νέα, όπως ο περιορισμός των θανάτων και των κρουσμάτων στην γειτονικής μας Ιταλία. Παράλληλα, στην Κίνα, σταματάει ο περιορισμός της κυκλοφορίας στην επαρχία Χουμπέι, ενώ στη Γουχάν (το “σημείο μηδέν” της πανδημίας) θα σταματήσει στις 8 Απριλίου.

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του Υπουργείου Υγείας προειδοποίησε πως μπορεί να υπάρξει αναζωπύρωση οπουδήποτε, καθώς εστίες μπορεί να υπάρχουν παντού.

Αναφέρθηκε σε παραδείγματα ατόμων με διάρροια ή ανοσμία, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν συμπτώματα του ιού. Ειδικά για όσους δεν μπορούν να μυρίσουν οσμές, είπε πως αυτό θα μπορούσε να προκληθεί από μία λοίμωξη του αναπνευστικού.

«Όσο περισσότερο μελετούμε τον ιό, τόσο περισσότερο θα τον καταλαβαίνουμε», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Χαρακτήρισε κρίσιμη αυτήν την εβδομάδα που διανύουμε και ζήτησε από όλους να συμβουλευτούν τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους εάν έχουν ορισμένα ήπια συμπτώματα.

Τέλος, ως μία ευχάριστη παρένθεση, επικαλέστηκε το κάλεσμα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ σε παγκόσμια εκεχειρία κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ