Παράξενα

26 Μαρτίου 2020 08:22 Τελευταία ενημέρωση : 26 Μαρτίου 2020 23:00

Ισπανία: Fake ο “γιατρός” που έκλαιγε για τους αναπνευστήρες των ηλικιωμένων (βίντεο)

Text to Speech

Ο φερόμενος ως γιατρός, που με τις δηλώσεις του έγινε viral κι έκανε το γύρο του κόσμου, αποδείχθηκε ψεύτικος. Ξεπέρασαν τους νεκρούς της Κίνας τα θύματα της Ισπανίας.

Ισπανία: Fake ο “γιατρός” που έκλαιγε για τους αναπνευστήρες των ηλικιωμένων (βίντεο)

Μέλος του ακροδεξιού κόμματος της Ισπανίας, Vox, είναι ο άνδρας που εμφανίστηκε ως γιατρός σε βίντεο, στο οποίο κλαίει λέγοντας πως οι Ισπανοί γιατροί αναγκάζονται να βγάλουν τους αναπνευστήρες από τους ηλικιωμένους και να τους ναρκώσουν, για να πεθάνουν ήρεμα και να δώσουν τους αναπνευστήρες σε νεότερους.

Η εικόνα έκανε το γύρο του κόσμου, μέσω του διαδικτύου και των δελτίων ειδήσεων, προκαλώντας συγκίνηση για την δοκιμαζόμενη Ισπανία.

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας όμως και ο σύμβουλος Υγείας της τοπικής κυβέρνησης της Μαδρίτης, δήλωσαν ότι το όνομα του συγκεκριμένου δεν υπάρχει στις σχετικές λίστες ούτε και είναι μέλος του ιατρικού συλλόγου.

Ο ίδιος δεν φορά ποδιά γιατρού, ούτε αναφέρει το όνομα ή το επάγγελμά τους, ενώ παραπέμπει σε μια γυναικεία φωνή –επίσης αγνώστων στοιχείων – η οποία αναφέρεται στους αναπνευστήρες.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ισπανία, είναι ότι πρόκειται για μέλος του ακροδεξιού Vox.

Το εν λόγω βίντεο διακινείται από σχετικούς λογαριασμούς μαζί με άλλα fake news, την ώρα που η ισπανική Αστυνομία διαψεύδει καθημερινά εκατοντάδες «ειδήσεις» από fake ιστοσελίδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ